Foto: Kai Pfaffenbach/Bildbyrån

Barcelonas presidentkandidat: "Jag vill ha Guardiola - kan övertyga Messi"

Publicerad: 2020-10-29 14:45 Spanien

Barcelonas presidentkandidat Victor Font vill återförena Lionel Messi med Pep Guardiola till nästa säsong.

Josep Maria Bartomeu har avgått som president i Barcelona. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer en ny permanent president vara på plats.

Victor Font pekas ut som en av favoriterna i kommande presidentval. Han uttalar sig nu om sina planer.

– Att ersätta den bästa generationen som fotbollsvärlden någonsin har sett, vilket jag tror att vi har haft under det senaste decenniet, är en stor utmaning. Särskilt i en tid då konkurrensen är intensiv och många klubbar har mycket mäktiga ägare. FC Barcelona behöver också en betydande investering för att bygga om arenan och allt i en värld som har drabbats av en av de värsta kriserna någonsin (pandemin), säger Font till Sky Sports.

– Det är uppenbart att vi behöver en mycket solid plan för att möta dessa utmaningar och det är vad vi har gjort de senaste åren. Det är vår avsikt att bygga ett mycket starkt och konkurrenskraftigt projekt och vi har stor tur i Barça att vi ärvde en spelstil som Johan Cruyff införde i hela organisationen, fortsätter han.

Font hoppas kunna värva tillbaka några av sina egna produkter - såsom Manchester Citys manager Pep Guardiola.

– De flesta av de bästa proffs som känner till denna stil (Cruyffs) är också fans och älskar klubben - som Pep Guardiola, Xavi, Iniesta, Puyol. De är alla legendarer som älskar Barcelona men arbetar inte för Barça i dag - vi måste ta tillbaka dem för att säkerställa att vi får ett mycket konkurrenskraftigt projekt, säger Font.

Font tror dessutom att han kan övertyga Lionel Messi, 33, att förlänga sitt utgående kontrak.

– Det enda Messi behöver är att veta att han är en del av ett konkurrenskraftigt projekt som strävar efter att vinna nästa Champions League, säger han.

– Vi tvivlar inte på att om vi i princip har äran att ta över rodret i FC Barcelona kommer vi att kunna uppnå det (att Messi stannar), fortsätter Font.

David Lind
david@fotbolltransfers.com