Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Lampard hyllar Silva - förklarar beslutet om Cech

Publicerad: 2020-10-21 10:22 England


Chelseas manager Frank Lampard är mycket nöjd med Thiago Silva och talar ut om Petr Cech.

Thiago Silva, 36, anslöt till Chelsea som bosman från Paris Saint-Germain inför den här säsongen.

Den brasilianske landslagsbacken har omedelbart gjort ett intryck på Frank Lampard.

– Jag tyckte att han var väldigt bra i dag (i går). Jag pratade om kvalitet och erfarenhet före matchen och han tillförde både och och det påverkar andra omkring honom, vilket jag tycker att han gjorde. Han var ett stort plus vad gäller att hålla nollan. Under säsongen kommer jag att hantera honom och jag har en mycket nära relation med honom redan trots att han använder en översättare, säger han enligt Daily Mail.

– Jag kommer alltid att arbeta nära honom och jag kommer ihåg att jag var i samma position själv mot slutet av min karriär, det sista året i Premier League. Så jag kommer att vara mycket medveten om underhållsträning och hans val eftersom vi vill att han ska spela så många matcher som möjligt på hans optimala nivå, fortsätter managern.

Chelsea bekräftade i går att direktören Petr Cech registreras som en nödlösning på målvaktsposten.

– Petr har tränat med målvakterna ett tag nu. Han har tränat många dagar med dem vilket är värdefullt för erfarenhet ( för de andra målvakterna) och att han förmedlar den kvaliteten till dem. Vi hade det utrymmet i truppen och vi vet att det här året ser ut som ingen annan säsong på grund av Covid och isolering så det var väldigt enkelt. Petr gör fortfarande sitt dagliga jobb och han är där om vi behöver honom, säger Lampard enligt Goal.com.

– Han är fit, mycket fit. Han är fortfarande relativt ung. Han slutade spela när han möjligen kunde ha fortsatt. Han har tagit sin roll i Chelsea mycket bra och han har varit till stor hjälp för mig och vi arbetar nära varandra. Han tränar ganska regelbundet och han är i form, fortsätter han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com