Fotbolltransfers

LISTA: Här är de 25 bästa värvningarna i Europa

Övriga Europa

Övriga Europa - 2020-10-12 kl 01:30

Artikelbild

Foto: Matt Dunham/Bildbyrån

Trots rådande pandemin blev det ett hektiskt transferfönster med många fina övergångar. Fotbolltransfers.com listar de bästa värvningar.

Fotbollen har inte varit sig lik sedan i våras. Efter några månaders uppehåll återupptogs förra säsongen under sommaren - då inför tomma läktare.

Pandemin har slagit hårt mot klubbarnas ekonomi, vilket i sin tur påverkar transfermarknaden.

Men trots mindre pengar i omlopp har klubbarna runtom i Europa gjort en hel del intressanta värvningar.

Fotbolltransfers.com listar nu de bästa värvningarna i de europeiska toppligorna.

PLACERING 25 - 20:

25. Willian, 32, ytteranfallare, från Chelsea till Arsenal
Kommentar: Lämnade Chelsea som bosman i en kontroversiell övergång till rivalen. Är en väldigt teknisk och kreativ spelare. Har ett mycket fint skott. Gör en hel del poäng. 

 

24. Thiago Silva, 36, mittback, från Paris till Chelsea
Kommentar: Var en av världens bästa mittbackar i många år. Men är inte längre purung. Silva kan dock med sin enorma rutin och ledarskap tillföra mycket till ett ungt Chelsea. Anslöt som bosman från PSG. 

 

23. Pedri, 17, mittfältare, från Las Palmas till Barcelona
Kommentar: Den offensiva mittfältaren, som även kan spela på kanten, anslöt från andraligan och har snabbt visat framfötterna. Pedri har fått hoppa in i samtliga tre ligamatcher så här långt. Är en smart och kreativ spelare som besitter en skyhög potential. Kostade ynka 5 miljoner euro.

 

22. Jude Bellingham, 17, mittfältare, från Birmingham till Borussia Dortmund
Kommentar: Är en av Englands största talanger. Manchester United försökte verkligen värva den centrala mittfältaren, men han valde till slut Dortmund för att få speltid direkt. Har redan lovordats av tränaren Lucien Favre och flera lagkamrater. Är trots sin ålder väldigt mogen i sin spelstil.

 

21. Victor Osimhen, 21, anfallare, från Lille till Napoli
Kommentar: Den nigerianske landslagsmannen imponerade stort i Ligue 1 förra säsongen. Flera storklubbar jagade anfallaren, men Lille hade en skyhög prislapp som skrämde många. Napoli betalade till slut 50 plus 10 miljoner euro samt skickade fyra spelare till Lille (värda totalt 20 miljoner euro. Det är alltså en affär som kan landa på hela 80 miljoner euro. Osimhen är snabb, finurlig och är en fin avslutare.

 

20. Rúben Dias, 23, mittback, från Benfica till Manchester City
Kommentar: Blev till slut Pep Guardiolas stora backvärvning. Dias har länge jagats av storklubbar, men prislappen har fördröjt hans övergång. City betalade till slut 68 miljoner euro plus 3,6 miljoner euro i bonusar. Är portugisisk landslagsman och spås en stor framtid.

 

PLACERING 19 - 11:

19. Dani Parejo, 31, mittfältare, från Valencia till Villarreal
Kommentar: Tvingades bort från Valencia efter nio år i klubben på grund av den usla ekonomin. Villarreal behövde inte betala någon övergångssumma, vilket gör detta till ett ordentligt kap. Parejo är en mycket intelligent mittfältare. Är bollsäker och målfarlig. Jagades av Barcelona sommaren 2018 och sommaren 2019, men då ville inte Valencia sälja.

 

18. Ferran Torres, 20, ytteranfallare, från Valencia till Manchester City
Kommentar: En teknisk och kreativ ytter som redan är spansk landslagsman. Har mycket hög potential. Lämnade Valencia för 23 miljoner euro plus bonusar. Prislappen blev så låg eftersom hans kontrakt skulle löpa ut 2021. Ersätter Leroy Sané.  

 

17. Edinson Cavani, 33, anfallare, från Paris Saint-Germain till Manchester United
Kommentar: Har öst in mål för Palermo, Napoli och PSG. Jagades av flera storklubbar, men skrev inte på för United förrän strax innan deadline. Många klubbar backade på grund av anfallarens höga löneanspråk. Flyttade till United som bosman då hans kontrakt löpte ut i somras. Har varit en "nia" av högsta klass senaste decenniet. Gör mål på alla sätt.

 

16. Federico Chiesa, 22, ytteranfallare, från Fiorentina till Juventus
Kommentar: Son till tidigare storspelaren Enrico Chiesa. Är fostrad i Fiorentina och burit laget offensivt senaste åren. Är ytteranfallare, men kan även spela centralt. Förväntas bli en stjärna i det italienska landslaget - som han redan är en del av. Är snabb, löper otroligt mycket och utmanar ofta. Skapar en hel del, men behöver bli effektivare.

 

15. Donny van de Beek, 23, mittfältare, från Ajax till Manchester United
Kommentar: Den holländske landslagsmannen har varit en av Ajax absolut viktigaste spelare senaste säsongerna. Den centrala mittfältaren så gott som klar för Real Madrid innan pandemin, något hans agent bekräftat. Van de Beek gör både mål och assist. Han arbetar hårt och har en fin teknik.

 

14. Hakim Ziyech, 27, ytteranfallare, från Ajax till Chelsea
Kommentar: En mycket kreativ spelare som främst spelar på kanten, men kan även agera central offensiv mittfältare. Har gjort oerhört mycket poäng under sin tid i Ajax. 

 

13. Sergio Reguilón, 23, vänsterback, från Real Madrid till Tottenham
Kommentar: Hade en mycket fin säsong i Sevilla i fjol och vann Europa League. Jagades även av Manchester United - som dock vägrade att acceptera en återköpsklausul för Real Madrid. Tottenham gick med på kravet och vann därför dragkampen om vänsterbacken. Är stark både offensivt och defensivt.

 

12. Dejan Kulusevski, 20, mittfältare, från Atalanta till Juventus
Kommentar: Sveriges absolut främsta spelare just nu. Gjorde stor succé under sin utlåning till Parma i fjol. Kan spela på flesta offensiva positioner, men verkar trivas bäst på kanten. Andrea Pirlo har redan beskrivit jättetalangen som "en mästare". Kulusevski är oerhört kreativ och en riktig poängspelare. Han sliter dessutom i defensiven.

 

11. Sandro Tonali, 20, mittfältare, från Brescia till Milan
Kommentar: Är en av Italiens och Europas allra största talanger. Beskrivs som en blandning av Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso. Debuterade i det italienska landslaget redan som Serie B-spelare. Tonali har en fin spelintelligens, strålande passningsfot och arbetar hårt. Är central mittfältare.

 

PLACERING 10 - 1:

10. Allan, 29, mittfältare, från Napoli till Everton
Kommentar: Var länge ett hett byte bland storklubbar, i synnerhet Paris Saint-Germain Men tidigare år har Napoli begärt omkring 100 miljoner euro. Men när Gennaro Gattuso tog över som tränare var Allan inte längre lika viktig. Everton fick till slut loss spelaren för 25 miljoner euro plus bonusar. Den brasilianske landslagsmannen har återförenats med Carlo Ancelotti. Allan är en väldigt mångsidig mittfältare. Han är fysisk, löpstark och har en funktionell teknik.


9. Gareth Bale, 31, ytteranfallare, från Real Madrid till Tottenham
Kommentar: Blev världens dyraste spelare när han skrev på för Real Madrid. De senaste åren har han dock haft stora skadeproblem och har inte kommit överens med Zinedine Zidane, vilket lett till lite speltid. Bale accepterade till slut en flytt, inledningsvis på lån. Han verkar motiverad att visa att han fortfarande är en spelare av världsklass. Bale har ännu inte hunnit spela för Spurs eftersom han är skadad. Med sin snabbhet, teknik och målfarlighet har Bale en högstanivå som heter duga.


8. Achraf Hakimi, 21, ytterback, från Real Madrid till Inter
Kommentar: Efter två lyckade säsonger i Borussia Dortmund på lån valde Real Madrid att sälja den marockanske landslagsmannen. I Tyskland tog Hakimi stora kliv i sin utveckling. Är en offensivt lagd ytterback som gör mycket poäng. Prislappen landade på 40 miljoner euro plus 5 miljoner euro i bonusar.


7. Thomas Partey, 27, mittfältare, från Atlético Madrid till Arsenal
Kommentar: Den ghananske landslagsmannen har varit en absolut nyckelspelare för Diego Simeone senaste åren. Han är en bollvinnande defensiv mittfältare med fin teknik. Arsenal aktiverade hans utköpsklausul på 50 miljoner euro strax innan fönstret stängde. Partey kommer att fylla en oerhört viktig funktion i Mikel Artetas lag.


6. Luis Suárez, 33, anfallare, från Barcelona till Atlético Madrid
Kommentar: En beprövad målspruta. Har varit framstående i Ajax, Liverpool och Barcelona. Den spanska giganten ville dock dumpa Suárez inför den här säsongen. Till slut släppte man honom till rivalen utan en övergångssumma. Barça kan enbart få 6 miljoner euro via bonusar. För en spelare som Suárez är det en briljant affär. 33-åringen har varit en av de allra främsta "niorna" i världen senaste tio åren.


5. Kai Havertz, 21, mittfältare, från Bayer Leverkusen till Chelsea
Kommentar: Världens allra största klubbar visade intresse för playmakern. Men på grund av pandemin backade många av dem eftersom Bayer Leverkusen krävde omkring 100 miljoner euro. Chelsea var dock redo att spendera och lyckades knyta till sig en av världens främsta talanger. Med sin intelligens, passningsskicklighet och målfarlighet spås han en lysande framtid. En riktig poängspelare.


4. Timo Werner, 24, anfallare, från Leipzig till Chelsea
Kommentar: Öste in mål i Bundesliga i flera säsonger. Med en utköpsklausul på 60 miljoner euro var den tyske landslagsmannen glödhet på marknaden. Liverpool visade starkt intresse, men Jürgen Klopp kunde inte garantera honom en startplats. Werner valde därför till slut Chelsea. 24-åringen kan spela i hela anfallslinjen. Är smart, snabb och har verkligen näsa för mål.


3. Leroy Sané, 24, ytteranfallare, från Manchester City till Bayern München
Kommentar: Var så gott som klar för Bayern redan sommaren 2019, men hann skada sitt knä innan affären slutfördes. Den tyske stjärnan hade bara ett år kvar på sitt kontrakt i somras och Bayern lyckades därför pressa ner prislappen rejält. Sané gick till slut för omkring 50 miljoner euro. City ville ha mer än det dubbla året innan. Sané är en snabb, teknisk och irrationell ytter och håller absolut toppklass.


2. James Rodríguez, 29, mittfältare, från Real Madrid till Everton
Kommentar: Fick knappt någon speltid i Spanien i fjol. Playmakern drog till sig intresse från flera storklubbar, men valde att återigen återförenas med Carlo Ancelotti. Den colombianske landslagsstjärnan har inlett säsongen strålande och Everton har fyra raka segrar i ligan. 29-åringens gamla klubb Banfield har tidigare uppgett att Everton inte betalade någon övergångssumma eftersom de inte haft någon rätt till solidaritetsersättning. Det gör James till ett absolut kap för engelsmännen. Han är en intelligent och kreativ spelare som gör mycket poäng.


1. Thiago Alcántara, 29, mittfältare, från Bayern München till Liverpool
Kommentar: Den spanske landslagsmannen hade bara ett år kvar på sitt kontrakt med Bayern och ville inte förlänga. Liverpool kunde därför köpa loss stjärnan för 30 miljoner euro inklusive bonusar. Det är  ett riktigt kap för en spelare av världsklass. Thiago kommer att tillföra den kreativitet och passningsskicklighet som saknats på Jürgen Klopps mittfält.

Naramsin Staifo

[email protected]

Artikelbild

Foto: Matt Dunham/Bildbyrån

LISTA: Här är de 25 bästa värvningarna i Europa

Övriga Europa

Övriga Europa - 2020-10-12 kl 01:30

Trots rådande pandemin blev det ett hektiskt transferfönster med många fina övergångar. Fotbolltransfers.com listar de bästa värvningar.

Fotbollen har inte varit sig lik sedan i våras. Efter några månaders uppehåll återupptogs förra säsongen under sommaren - då inför tomma läktare.

Pandemin har slagit hårt mot klubbarnas ekonomi, vilket i sin tur påverkar transfermarknaden.

Men trots mindre pengar i omlopp har klubbarna runtom i Europa gjort en hel del intressanta värvningar.

Fotbolltransfers.com listar nu de bästa värvningarna i de europeiska toppligorna.

PLACERING 25 - 20:

25. Willian, 32, ytteranfallare, från Chelsea till Arsenal
Kommentar: Lämnade Chelsea som bosman i en kontroversiell övergång till rivalen. Är en väldigt teknisk och kreativ spelare. Har ett mycket fint skott. Gör en hel del poäng. 

 

24. Thiago Silva, 36, mittback, från Paris till Chelsea
Kommentar: Var en av världens bästa mittbackar i många år. Men är inte längre purung. Silva kan dock med sin enorma rutin och ledarskap tillföra mycket till ett ungt Chelsea. Anslöt som bosman från PSG. 

 

23. Pedri, 17, mittfältare, från Las Palmas till Barcelona
Kommentar: Den offensiva mittfältaren, som även kan spela på kanten, anslöt från andraligan och har snabbt visat framfötterna. Pedri har fått hoppa in i samtliga tre ligamatcher så här långt. Är en smart och kreativ spelare som besitter en skyhög potential. Kostade ynka 5 miljoner euro.

 

22. Jude Bellingham, 17, mittfältare, från Birmingham till Borussia Dortmund
Kommentar: Är en av Englands största talanger. Manchester United försökte verkligen värva den centrala mittfältaren, men han valde till slut Dortmund för att få speltid direkt. Har redan lovordats av tränaren Lucien Favre och flera lagkamrater. Är trots sin ålder väldigt mogen i sin spelstil.

 

21. Victor Osimhen, 21, anfallare, från Lille till Napoli
Kommentar: Den nigerianske landslagsmannen imponerade stort i Ligue 1 förra säsongen. Flera storklubbar jagade anfallaren, men Lille hade en skyhög prislapp som skrämde många. Napoli betalade till slut 50 plus 10 miljoner euro samt skickade fyra spelare till Lille (värda totalt 20 miljoner euro. Det är alltså en affär som kan landa på hela 80 miljoner euro. Osimhen är snabb, finurlig och är en fin avslutare.

 

20. Rúben Dias, 23, mittback, från Benfica till Manchester City
Kommentar: Blev till slut Pep Guardiolas stora backvärvning. Dias har länge jagats av storklubbar, men prislappen har fördröjt hans övergång. City betalade till slut 68 miljoner euro plus 3,6 miljoner euro i bonusar. Är portugisisk landslagsman och spås en stor framtid.

 

PLACERING 19 - 11:

19. Dani Parejo, 31, mittfältare, från Valencia till Villarreal
Kommentar: Tvingades bort från Valencia efter nio år i klubben på grund av den usla ekonomin. Villarreal behövde inte betala någon övergångssumma, vilket gör detta till ett ordentligt kap. Parejo är en mycket intelligent mittfältare. Är bollsäker och målfarlig. Jagades av Barcelona sommaren 2018 och sommaren 2019, men då ville inte Valencia sälja.

 

18. Ferran Torres, 20, ytteranfallare, från Valencia till Manchester City
Kommentar: En teknisk och kreativ ytter som redan är spansk landslagsman. Har mycket hög potential. Lämnade Valencia för 23 miljoner euro plus bonusar. Prislappen blev så låg eftersom hans kontrakt skulle löpa ut 2021. Ersätter Leroy Sané.  

 

17. Edinson Cavani, 33, anfallare, från Paris Saint-Germain till Manchester United
Kommentar: Har öst in mål för Palermo, Napoli och PSG. Jagades av flera storklubbar, men skrev inte på för United förrän strax innan deadline. Många klubbar backade på grund av anfallarens höga löneanspråk. Flyttade till United som bosman då hans kontrakt löpte ut i somras. Har varit en "nia" av högsta klass senaste decenniet. Gör mål på alla sätt.

 

16. Federico Chiesa, 22, ytteranfallare, från Fiorentina till Juventus
Kommentar: Son till tidigare storspelaren Enrico Chiesa. Är fostrad i Fiorentina och burit laget offensivt senaste åren. Är ytteranfallare, men kan även spela centralt. Förväntas bli en stjärna i det italienska landslaget - som han redan är en del av. Är snabb, löper otroligt mycket och utmanar ofta. Skapar en hel del, men behöver bli effektivare.

 

15. Donny van de Beek, 23, mittfältare, från Ajax till Manchester United
Kommentar: Den holländske landslagsmannen har varit en av Ajax absolut viktigaste spelare senaste säsongerna. Den centrala mittfältaren så gott som klar för Real Madrid innan pandemin, något hans agent bekräftat. Van de Beek gör både mål och assist. Han arbetar hårt och har en fin teknik.

 

14. Hakim Ziyech, 27, ytteranfallare, från Ajax till Chelsea
Kommentar: En mycket kreativ spelare som främst spelar på kanten, men kan även agera central offensiv mittfältare. Har gjort oerhört mycket poäng under sin tid i Ajax. 

 

13. Sergio Reguilón, 23, vänsterback, från Real Madrid till Tottenham
Kommentar: Hade en mycket fin säsong i Sevilla i fjol och vann Europa League. Jagades även av Manchester United - som dock vägrade att acceptera en återköpsklausul för Real Madrid. Tottenham gick med på kravet och vann därför dragkampen om vänsterbacken. Är stark både offensivt och defensivt.

 

12. Dejan Kulusevski, 20, mittfältare, från Atalanta till Juventus
Kommentar: Sveriges absolut främsta spelare just nu. Gjorde stor succé under sin utlåning till Parma i fjol. Kan spela på flesta offensiva positioner, men verkar trivas bäst på kanten. Andrea Pirlo har redan beskrivit jättetalangen som "en mästare". Kulusevski är oerhört kreativ och en riktig poängspelare. Han sliter dessutom i defensiven.

 

11. Sandro Tonali, 20, mittfältare, från Brescia till Milan
Kommentar: Är en av Italiens och Europas allra största talanger. Beskrivs som en blandning av Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso. Debuterade i det italienska landslaget redan som Serie B-spelare. Tonali har en fin spelintelligens, strålande passningsfot och arbetar hårt. Är central mittfältare.

 

PLACERING 10 - 1:

10. Allan, 29, mittfältare, från Napoli till Everton
Kommentar: Var länge ett hett byte bland storklubbar, i synnerhet Paris Saint-Germain Men tidigare år har Napoli begärt omkring 100 miljoner euro. Men när Gennaro Gattuso tog över som tränare var Allan inte längre lika viktig. Everton fick till slut loss spelaren för 25 miljoner euro plus bonusar. Den brasilianske landslagsmannen har återförenats med Carlo Ancelotti. Allan är en väldigt mångsidig mittfältare. Han är fysisk, löpstark och har en funktionell teknik.


9. Gareth Bale, 31, ytteranfallare, från Real Madrid till Tottenham
Kommentar: Blev världens dyraste spelare när han skrev på för Real Madrid. De senaste åren har han dock haft stora skadeproblem och har inte kommit överens med Zinedine Zidane, vilket lett till lite speltid. Bale accepterade till slut en flytt, inledningsvis på lån. Han verkar motiverad att visa att han fortfarande är en spelare av världsklass. Bale har ännu inte hunnit spela för Spurs eftersom han är skadad. Med sin snabbhet, teknik och målfarlighet har Bale en högstanivå som heter duga.


8. Achraf Hakimi, 21, ytterback, från Real Madrid till Inter
Kommentar: Efter två lyckade säsonger i Borussia Dortmund på lån valde Real Madrid att sälja den marockanske landslagsmannen. I Tyskland tog Hakimi stora kliv i sin utveckling. Är en offensivt lagd ytterback som gör mycket poäng. Prislappen landade på 40 miljoner euro plus 5 miljoner euro i bonusar.


7. Thomas Partey, 27, mittfältare, från Atlético Madrid till Arsenal
Kommentar: Den ghananske landslagsmannen har varit en absolut nyckelspelare för Diego Simeone senaste åren. Han är en bollvinnande defensiv mittfältare med fin teknik. Arsenal aktiverade hans utköpsklausul på 50 miljoner euro strax innan fönstret stängde. Partey kommer att fylla en oerhört viktig funktion i Mikel Artetas lag.


6. Luis Suárez, 33, anfallare, från Barcelona till Atlético Madrid
Kommentar: En beprövad målspruta. Har varit framstående i Ajax, Liverpool och Barcelona. Den spanska giganten ville dock dumpa Suárez inför den här säsongen. Till slut släppte man honom till rivalen utan en övergångssumma. Barça kan enbart få 6 miljoner euro via bonusar. För en spelare som Suárez är det en briljant affär. 33-åringen har varit en av de allra främsta "niorna" i världen senaste tio åren.


5. Kai Havertz, 21, mittfältare, från Bayer Leverkusen till Chelsea
Kommentar: Världens allra största klubbar visade intresse för playmakern. Men på grund av pandemin backade många av dem eftersom Bayer Leverkusen krävde omkring 100 miljoner euro. Chelsea var dock redo att spendera och lyckades knyta till sig en av världens främsta talanger. Med sin intelligens, passningsskicklighet och målfarlighet spås han en lysande framtid. En riktig poängspelare.


4. Timo Werner, 24, anfallare, från Leipzig till Chelsea
Kommentar: Öste in mål i Bundesliga i flera säsonger. Med en utköpsklausul på 60 miljoner euro var den tyske landslagsmannen glödhet på marknaden. Liverpool visade starkt intresse, men Jürgen Klopp kunde inte garantera honom en startplats. Werner valde därför till slut Chelsea. 24-åringen kan spela i hela anfallslinjen. Är smart, snabb och har verkligen näsa för mål.


3. Leroy Sané, 24, ytteranfallare, från Manchester City till Bayern München
Kommentar: Var så gott som klar för Bayern redan sommaren 2019, men hann skada sitt knä innan affären slutfördes. Den tyske stjärnan hade bara ett år kvar på sitt kontrakt i somras och Bayern lyckades därför pressa ner prislappen rejält. Sané gick till slut för omkring 50 miljoner euro. City ville ha mer än det dubbla året innan. Sané är en snabb, teknisk och irrationell ytter och håller absolut toppklass.


2. James Rodríguez, 29, mittfältare, från Real Madrid till Everton
Kommentar: Fick knappt någon speltid i Spanien i fjol. Playmakern drog till sig intresse från flera storklubbar, men valde att återigen återförenas med Carlo Ancelotti. Den colombianske landslagsstjärnan har inlett säsongen strålande och Everton har fyra raka segrar i ligan. 29-åringens gamla klubb Banfield har tidigare uppgett att Everton inte betalade någon övergångssumma eftersom de inte haft någon rätt till solidaritetsersättning. Det gör James till ett absolut kap för engelsmännen. Han är en intelligent och kreativ spelare som gör mycket poäng.


1. Thiago Alcántara, 29, mittfältare, från Bayern München till Liverpool
Kommentar: Den spanske landslagsmannen hade bara ett år kvar på sitt kontrakt med Bayern och ville inte förlänga. Liverpool kunde därför köpa loss stjärnan för 30 miljoner euro inklusive bonusar. Det är  ett riktigt kap för en spelare av världsklass. Thiago kommer att tillföra den kreativitet och passningsskicklighet som saknats på Jürgen Klopps mittfält.

Naramsin Staifo

[email protected]