Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Marsch: "Lampard uppskattade inte Pulisic för att han är amerikan"

Publicerad: 2020-10-20 10:42 England


Red Bull Salzburgs tränare Jesse Marsch menar att Frank Lampard inledningsvis inte uppskattade Christian Pulisic för att han är från USA.

Christian Pulisic, 22, är inne på sin andra säsong i engelska storklubben Chelsea.

Det tog dock tid innan Frank Lampard satsade på den engelske landslagsstjärnan.

Red Bull Salzburgs tränare Jesse Marsch hävdar att det var Pulisics nationalitet som inledningsvis var ett problem.

– Uppfattningen i Europa är mestadels att den amerikanska spelaren är villig att springa, villig att slåss, har god mentalitet, men tekniskt sett är de inte särskilt begåvade och taktiskt är de inte särskilt medvetna och deras erfarenheter är inte så stora. Men vi ser den förändringen. Vi ser fler och fler av dessa spelare utvecklas. Till och med Frank Lampard, när jag pratade med honom under försäsongen för ett år sedan, jag pratade med honom honom om att ha Christian Pulisic och han sa ungefär: "Ja, han har mycket att lära sig så vi får se hur presterar", säger amerikanen till Extratime Radio.

– Jag sa till honom: "Lyssna, han var i Dortmund, och de hade ett högt taktiskt tänk, spelsätt, och han var mycket framgångsrik". Jag kunde genast se att Frank Lampards idé om Christian Pulisic formades mycket av det faktum att han var amerikan och inte att hans fotbollsutbildning främst kom från Tyskland. Sedan dess tror jag att Lampard har lärt sig att Pulisic är mycket bättre än han gav honom kredd för, fortsätter Marsch.

David Lind
david@fotbolltransfers.com