Fotbolltransfers

FT LISTAR: De bästa unga spelarna i Premier League

England

England - 2020-05-16 kl 21:00

Artikelbild

Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Fotbolltransfers.com har listat de största talangerna, spelare födda 1998 eller senare, i Premier League.

Premier League är en av världens allra bästa ligor. Det är en liga som kryllar av stjärnor, men också talanger.

Fotbolltransfers.com har nu listat de bästa unga spelarna, födda 1998 eller senare.

Vi har tagit hänsyn till spelarens kvalitet just nu, men också åldern och hur stor potentialen är.

PLACERING 25 - 20:

25. Gedson Fernandes, 21, mittfältare, Tottenham
Kommentar: Kom till Tottenham i januari. Är inlånad från Benfica med köpoption. Hann inte spela särskilt mycket innan coronakrisen stoppade ligan. Portugisisk U21-landslagsman som håller till centralt på mittfältet. Chelsea, Manchester United och Milan visade också intresse för Fernandes i vintras.

 

24. Japhet Tanganga, 21, försvarare, Tottenham
Kommentar: Fick göra sin Premier League-debut mot Liverpool den här säsongen och gjorde det med bravur. Sedan dess har José Mourinho visat backtalangen stort förtroende och hyllat honom. Är mittback, men kan även spela som ytterback.

 

23. Moise Kean, 20, anfallare, Everton
Kommentar: Var den förste spelaren född på 2000-talet att spela Champions League-fotboll, då i Juventus. Lämnade Serie A i somras för att få speltid. Han har mest fått göra inhopp i Everton så här långt och har haft en tuff debutsäsong. Men han är ung och behöver tid att anpassa sig. Hög potential. Redan debuterat för italienska seniorlandslaget.

 

22. Joe Willock, mittfältare, Arsenal
Kommentar: En av Arsenals många lovande spelare. Spelat hela 32 tävlingsmatcher den här säsongen. En central mittfältare som vandrat hela vägen upp från pojklaget. Engelsk U21-landslagsman och en av Fredrik Ljungbergs adepter från juniorlaget.

 

21. Dwight McNeil, 20, ytter, Burnley
Kommentar: Det har tidigare ryktats om intresse från Manchester City, Arsenal och Juventus. Den lovande yttern är given i Burnley och engelsk U21-landslagsman.

 

20. Rhian Brewster, 19, anfallare, Liverpool (utlånad till Swansea City)
Kommentar: Har brutal konkurrens i Liverpool och inledde säsongen med skadeproblem. Har lite av allt som en anfallare ska ha. Har mycket stor potential att utvecklas till en Premier League-anfallare av hög klass. Flyttade till Swansea i januari och har fått speltid i Championship. Det har blivit fyra ligamål. En spelare Jürgen Klopp tror på.

 

PLACERING 19 - 11:

19. Ismaïla Sarr, 22, anfallare, Watford
Kommentar: Landslagsman för Senegal. Har gjort fem mål och fyra assist på 19 ligamatcher. Var den som gav Liverpools första och hittills enda förlust i ligan denna säsong. Sarr var stålande och gjorde två mål och en assist. Watford vann med 3-0. Är snabb och teknisk, men saknar fortfarande lite skärpa. 

 

18. Pedro Neto, 19, ytter, Wolverhampton
Kommentar: Den portugisiske ytteranfallaren har oftast hoppat in från bänken i ett Wolves som imponerat den här säsongen. Pedro hamnar ofta i skymundan av Adama Traoré och Raul Jimenez, men har visat upp fina kvaliteér. Har tidigare berättat att han försöker efterlikna Cristiano Ronaldo i sin spelstil.

 

17. Max Aarons, 20, ytterback, Norwich City
Kommentar: Helt ordinarie i Norwich. Högerbacken har varit en av lagets bästa spelare. 20-åringen väntas lämna om laget degraderas. Tottenham, Arsenal, Manchester United, Borussia Dortmund och RB Leipzig har pekats ut som möjliga destinationer.

 

16. Brandon Williams, 19, ytterback, Manchester United
Kommentar: Vänsterbacken har fått en del speltid under Ole Gunnar Solskjaer den här säsongen och gett ett stabilt intryck. Inte visat upp några nerver och hyllas ofta för sin mentalitet.

 

15. William Saliba, 19, mittback, Arsenal (utlånad till St Etienne)
Kommentar: Skrev på för Arsenal i somras, men stannade i St Etienne på lån en säsong. Har redan avverkat två säsonger som ordinarie i Ligue 1. Är redan en relativt mogen spelare som förväntas ta en omedelbar startplats i Arsenal kommande säsong.

 

14. Harvey Elliott, 17, ytter, Liverpool
Kommentar: En av Englands absolut största talanger. Debuterade i Premier League redan som 16-åring för Fulham. Har främst spelat i cuperna för Liverpool den här säsongen och då har han visat upp strålande tekniska egenskaper. Elliott är en offensiv ytter som gillar att utmana. Med tanke på konkurrensen kan det ta tid innan han får regelbunden speltid. Men potentialen är obegränsad. 
 

13. Ryan Sessegnon, 19, ytter, Tottenham
Kommentar: Slog igenom tidigt och var Fulhams bästa spelare som 17-åring när laget tog klivet upp i Premier League. Efter degraderingen blev det en flytt till Tottenham i somras. I sin nya klubb har speltiden varit begränsad. Men Sessegnon, som kan spela längs hela vänsterkanten, har en fin vänster och fina offensiva kvalitéer. Kan fortfarande ta flera kliv.

 

12. Billy Gilmour, 18, mittfältare, Chelsea
Kommentar: Har tokhyllats efter sin debut tidigare i vår. Den tekniskt skicklige skotten har visat upp en fin spelförståelse och passningsspel. Har än så länge fått väldigt lite speltid, men spås en lysande framtid. Har tidigare berättat att hans idoler varit spelare som Andrés Iniesta och Xavi - som han försöker efterlikna. Och tendenserna finns där.

 

11. Matteo Guendouzi, 21, mittfältare, Arsenal
Kommentar: Har trots sin ringa ålder redan etablerat sig i Premier League. Kom från Ligue 2 i Frankrike och tog snabbt en plats i Arsenal och visat upp en stor mognad. Har belönats med en plats i franska landslaget, men har ännu inte gjort sin debut på seniornivå än. Är central mittfältare.

 

PLACERING 10 - 1:

10. Reece James, 20, ytterback, Chelsea
Kommentar: Han var utlånad till Wigan förra säsongen och spelade hela 45 matcher i Championship. Är en av flera talanger som fått chansen i Chelsea sedan Frank Lampard tog över. Högerbacken är engelsk U21-landslagsman och tar för sig mer och mer. Har fått mycket speltid när han varit skadefri. Övertygat så pass att kaptenen César Azpilicueta ofta flyttats till vänsterkanten.

9. Bukayo Saka, 18, ytterback/ytter, Arsenal
Kommentar: Sedan Mikel Arteta tog över som tränare har Saka fått mycket speltid och dessutom skolats om till vänsterback. 18-åringen har imponerat och gjort en hel del assist. Fina offensiva kvalitéer. Kontraktet med Arsenal löper ut 2021 och många storklubbar följer hans situation. Det ryktas om intresse från bland annat Liverpool, Manchester City, Chelsea och Borussia Dortmund.


8. Callum Hudson-Odoi, 19, ytter, Chelsea
Kommentar: Fick sitt genombrott i Europa League förra säsongen. I Premier League fick han sparsamt med speltid med tanke på den hårda konkurrensen. Jagades av Bayern München och en övergång var nära. Men till slut förlängde yttern sitt kontrakt. Har fått mer speltid nu när Eden Hazard lämnat, men haft en del skadeproblem. Är snabb och kreativ. Har väldigt stor potential.


7. Declan Rice, 21, mittfältare, West Ham 
Kommentar: Trots sin ringa ålder är detta en etablerad spelare i Premier League. En av West Hams absolut viktigaste i sin roll som balansspelare på mittfältet. Rice har numera en given plats i den engelska landslagstruppen. Jagas av rivaler som Chelsea och Manchester United. 
 


6. Christian Pulisic, 21, ytter, Chelsea
Kommentar: Fick ett tidigt genombrott i Bundesliga med Borussia Dortmund och spåddes en lysande framtid. Han har ännu inte fått regelbunden speltid i Chelsea, men visat upp fina kvalitéer när han fått chansen. Pulisic kan spela på flesta offensiva positioner, men håller främst till på kanten. Är kvick, kreativ och målfarlig. Kan bli ruskigt bra till nästa säsong när han anpassat sig ordentligt.
 


5. Mason Greenwood, 18, anfallare, Manchester United
Kommentar: Alexis Sanchez och Romelu Lukaku lämnade i somras. Då duon inte ersattes har Greenwood fått chansen och tagit den. Har visat att han besitter kvalitéerna att bli en framtida stjärna. Har gjort 12 mål på 36 tävlingsmatcher den här säsongen, varav endast 16 från start. Hans mognad i relation till åldern ger honom en så fin placering.  
 


4. Gabriel Martinelli, 18, anfallare, Arsenal
Kommentar: Anslöt till Arsenal i somras för ynka 6 miljoner pund. Den brasilianske jättetalangen har anpassat sig snabbt till den engelska fotbollen. Trots sin ringa ålder har han redan gjort 10 mål på 26 tävlingsmatcher, varav 15 från start. Spås en lysande framtid och visar redan rejäla färdigheter, i synnerhet i avslutsfasen. Kopplas redan ihop med klubbar som Liverpool och Real Madrid.
 


3. Mason Mount, 21, mittfältare, Chelsea
Kommentar: Tack vare Chelseas transferförbud i somras har den offensiva mittfältaren, som i fjol var utlånad till Derby County, fått mycket speltid och verkligen visat framfötterna i Premier League. Mount har utvecklats till en viktig kugge för Frank Lampard - som även hade honom ifjol i Derby. Gör mycket poäng. Har tidigare hyllats av bland annat Lionel Messi.
 


2. Phil Foden, 19, mittfältare, Manchester City
Kommentar: Är en av de största talangerna Mancehster City fått fram senaste åren, men speltiden har varit begränsad på grund av den brutala konkurrensen i laget. Pep Guardiola har uttryckt att Foden är redo att ersätta David Silva till nästa säsong och vägrar sälja honom. 19-åringen är en kreativ och intelligent central mittfältare.
 


1. Trent Alexander-Arnold, 21, ytterback, Liverpool
Kommentar: Den engelske landslagsmannen anses redan vara en av världens absolut bästa högerbackar. Är given i Jürgen Klopps startelva och självskriven etta på den här listan. En otroligt intelligent och spelskicklig ytterback. Oerhört viktig för Liverpool offensiva spel. Gör en hel del assist.


>> De 20 bästa unga spelarna i Serie A

>> De 20 bästa unga spelarna i La Liga

Naramsin Staifo

[email protected]

Artikelbild

Foto: Carl Recine/Bildbyrån

FT LISTAR: De bästa unga spelarna i Premier League

England

England - 2020-05-16 kl 21:00

Fotbolltransfers.com har listat de största talangerna, spelare födda 1998 eller senare, i Premier League.

Premier League är en av världens allra bästa ligor. Det är en liga som kryllar av stjärnor, men också talanger.

Fotbolltransfers.com har nu listat de bästa unga spelarna, födda 1998 eller senare.

Vi har tagit hänsyn till spelarens kvalitet just nu, men också åldern och hur stor potentialen är.

PLACERING 25 - 20:

25. Gedson Fernandes, 21, mittfältare, Tottenham
Kommentar: Kom till Tottenham i januari. Är inlånad från Benfica med köpoption. Hann inte spela särskilt mycket innan coronakrisen stoppade ligan. Portugisisk U21-landslagsman som håller till centralt på mittfältet. Chelsea, Manchester United och Milan visade också intresse för Fernandes i vintras.

 

24. Japhet Tanganga, 21, försvarare, Tottenham
Kommentar: Fick göra sin Premier League-debut mot Liverpool den här säsongen och gjorde det med bravur. Sedan dess har José Mourinho visat backtalangen stort förtroende och hyllat honom. Är mittback, men kan även spela som ytterback.

 

23. Moise Kean, 20, anfallare, Everton
Kommentar: Var den förste spelaren född på 2000-talet att spela Champions League-fotboll, då i Juventus. Lämnade Serie A i somras för att få speltid. Han har mest fått göra inhopp i Everton så här långt och har haft en tuff debutsäsong. Men han är ung och behöver tid att anpassa sig. Hög potential. Redan debuterat för italienska seniorlandslaget.

 

22. Joe Willock, mittfältare, Arsenal
Kommentar: En av Arsenals många lovande spelare. Spelat hela 32 tävlingsmatcher den här säsongen. En central mittfältare som vandrat hela vägen upp från pojklaget. Engelsk U21-landslagsman och en av Fredrik Ljungbergs adepter från juniorlaget.

 

21. Dwight McNeil, 20, ytter, Burnley
Kommentar: Det har tidigare ryktats om intresse från Manchester City, Arsenal och Juventus. Den lovande yttern är given i Burnley och engelsk U21-landslagsman.

 

20. Rhian Brewster, 19, anfallare, Liverpool (utlånad till Swansea City)
Kommentar: Har brutal konkurrens i Liverpool och inledde säsongen med skadeproblem. Har lite av allt som en anfallare ska ha. Har mycket stor potential att utvecklas till en Premier League-anfallare av hög klass. Flyttade till Swansea i januari och har fått speltid i Championship. Det har blivit fyra ligamål. En spelare Jürgen Klopp tror på.

 

PLACERING 19 - 11:

19. Ismaïla Sarr, 22, anfallare, Watford
Kommentar: Landslagsman för Senegal. Har gjort fem mål och fyra assist på 19 ligamatcher. Var den som gav Liverpools första och hittills enda förlust i ligan denna säsong. Sarr var stålande och gjorde två mål och en assist. Watford vann med 3-0. Är snabb och teknisk, men saknar fortfarande lite skärpa. 

 

18. Pedro Neto, 19, ytter, Wolverhampton
Kommentar: Den portugisiske ytteranfallaren har oftast hoppat in från bänken i ett Wolves som imponerat den här säsongen. Pedro hamnar ofta i skymundan av Adama Traoré och Raul Jimenez, men har visat upp fina kvaliteér. Har tidigare berättat att han försöker efterlikna Cristiano Ronaldo i sin spelstil.

 

17. Max Aarons, 20, ytterback, Norwich City
Kommentar: Helt ordinarie i Norwich. Högerbacken har varit en av lagets bästa spelare. 20-åringen väntas lämna om laget degraderas. Tottenham, Arsenal, Manchester United, Borussia Dortmund och RB Leipzig har pekats ut som möjliga destinationer.

 

16. Brandon Williams, 19, ytterback, Manchester United
Kommentar: Vänsterbacken har fått en del speltid under Ole Gunnar Solskjaer den här säsongen och gett ett stabilt intryck. Inte visat upp några nerver och hyllas ofta för sin mentalitet.

 

15. William Saliba, 19, mittback, Arsenal (utlånad till St Etienne)
Kommentar: Skrev på för Arsenal i somras, men stannade i St Etienne på lån en säsong. Har redan avverkat två säsonger som ordinarie i Ligue 1. Är redan en relativt mogen spelare som förväntas ta en omedelbar startplats i Arsenal kommande säsong.

 

14. Harvey Elliott, 17, ytter, Liverpool
Kommentar: En av Englands absolut största talanger. Debuterade i Premier League redan som 16-åring för Fulham. Har främst spelat i cuperna för Liverpool den här säsongen och då har han visat upp strålande tekniska egenskaper. Elliott är en offensiv ytter som gillar att utmana. Med tanke på konkurrensen kan det ta tid innan han får regelbunden speltid. Men potentialen är obegränsad. 
 

13. Ryan Sessegnon, 19, ytter, Tottenham
Kommentar: Slog igenom tidigt och var Fulhams bästa spelare som 17-åring när laget tog klivet upp i Premier League. Efter degraderingen blev det en flytt till Tottenham i somras. I sin nya klubb har speltiden varit begränsad. Men Sessegnon, som kan spela längs hela vänsterkanten, har en fin vänster och fina offensiva kvalitéer. Kan fortfarande ta flera kliv.

 

12. Billy Gilmour, 18, mittfältare, Chelsea
Kommentar: Har tokhyllats efter sin debut tidigare i vår. Den tekniskt skicklige skotten har visat upp en fin spelförståelse och passningsspel. Har än så länge fått väldigt lite speltid, men spås en lysande framtid. Har tidigare berättat att hans idoler varit spelare som Andrés Iniesta och Xavi - som han försöker efterlikna. Och tendenserna finns där.

 

11. Matteo Guendouzi, 21, mittfältare, Arsenal
Kommentar: Har trots sin ringa ålder redan etablerat sig i Premier League. Kom från Ligue 2 i Frankrike och tog snabbt en plats i Arsenal och visat upp en stor mognad. Har belönats med en plats i franska landslaget, men har ännu inte gjort sin debut på seniornivå än. Är central mittfältare.

 

PLACERING 10 - 1:

10. Reece James, 20, ytterback, Chelsea
Kommentar: Han var utlånad till Wigan förra säsongen och spelade hela 45 matcher i Championship. Är en av flera talanger som fått chansen i Chelsea sedan Frank Lampard tog över. Högerbacken är engelsk U21-landslagsman och tar för sig mer och mer. Har fått mycket speltid när han varit skadefri. Övertygat så pass att kaptenen César Azpilicueta ofta flyttats till vänsterkanten.

9. Bukayo Saka, 18, ytterback/ytter, Arsenal
Kommentar: Sedan Mikel Arteta tog över som tränare har Saka fått mycket speltid och dessutom skolats om till vänsterback. 18-åringen har imponerat och gjort en hel del assist. Fina offensiva kvalitéer. Kontraktet med Arsenal löper ut 2021 och många storklubbar följer hans situation. Det ryktas om intresse från bland annat Liverpool, Manchester City, Chelsea och Borussia Dortmund.


8. Callum Hudson-Odoi, 19, ytter, Chelsea
Kommentar: Fick sitt genombrott i Europa League förra säsongen. I Premier League fick han sparsamt med speltid med tanke på den hårda konkurrensen. Jagades av Bayern München och en övergång var nära. Men till slut förlängde yttern sitt kontrakt. Har fått mer speltid nu när Eden Hazard lämnat, men haft en del skadeproblem. Är snabb och kreativ. Har väldigt stor potential.


7. Declan Rice, 21, mittfältare, West Ham 
Kommentar: Trots sin ringa ålder är detta en etablerad spelare i Premier League. En av West Hams absolut viktigaste i sin roll som balansspelare på mittfältet. Rice har numera en given plats i den engelska landslagstruppen. Jagas av rivaler som Chelsea och Manchester United. 
 


6. Christian Pulisic, 21, ytter, Chelsea
Kommentar: Fick ett tidigt genombrott i Bundesliga med Borussia Dortmund och spåddes en lysande framtid. Han har ännu inte fått regelbunden speltid i Chelsea, men visat upp fina kvalitéer när han fått chansen. Pulisic kan spela på flesta offensiva positioner, men håller främst till på kanten. Är kvick, kreativ och målfarlig. Kan bli ruskigt bra till nästa säsong när han anpassat sig ordentligt.
 


5. Mason Greenwood, 18, anfallare, Manchester United
Kommentar: Alexis Sanchez och Romelu Lukaku lämnade i somras. Då duon inte ersattes har Greenwood fått chansen och tagit den. Har visat att han besitter kvalitéerna att bli en framtida stjärna. Har gjort 12 mål på 36 tävlingsmatcher den här säsongen, varav endast 16 från start. Hans mognad i relation till åldern ger honom en så fin placering.  
 


4. Gabriel Martinelli, 18, anfallare, Arsenal
Kommentar: Anslöt till Arsenal i somras för ynka 6 miljoner pund. Den brasilianske jättetalangen har anpassat sig snabbt till den engelska fotbollen. Trots sin ringa ålder har han redan gjort 10 mål på 26 tävlingsmatcher, varav 15 från start. Spås en lysande framtid och visar redan rejäla färdigheter, i synnerhet i avslutsfasen. Kopplas redan ihop med klubbar som Liverpool och Real Madrid.
 


3. Mason Mount, 21, mittfältare, Chelsea
Kommentar: Tack vare Chelseas transferförbud i somras har den offensiva mittfältaren, som i fjol var utlånad till Derby County, fått mycket speltid och verkligen visat framfötterna i Premier League. Mount har utvecklats till en viktig kugge för Frank Lampard - som även hade honom ifjol i Derby. Gör mycket poäng. Har tidigare hyllats av bland annat Lionel Messi.
 


2. Phil Foden, 19, mittfältare, Manchester City
Kommentar: Är en av de största talangerna Mancehster City fått fram senaste åren, men speltiden har varit begränsad på grund av den brutala konkurrensen i laget. Pep Guardiola har uttryckt att Foden är redo att ersätta David Silva till nästa säsong och vägrar sälja honom. 19-åringen är en kreativ och intelligent central mittfältare.
 


1. Trent Alexander-Arnold, 21, ytterback, Liverpool
Kommentar: Den engelske landslagsmannen anses redan vara en av världens absolut bästa högerbackar. Är given i Jürgen Klopps startelva och självskriven etta på den här listan. En otroligt intelligent och spelskicklig ytterback. Oerhört viktig för Liverpool offensiva spel. Gör en hel del assist.


>> De 20 bästa unga spelarna i Serie A

>> De 20 bästa unga spelarna i La Liga

Naramsin Staifo

[email protected]