Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

FT LISTAR: De bästa unga spelarna i La Liga

Publicerad: 2020-05-24 19:00 Spanien


Fotbolltransfers.com har listat de största talangerna, spelare födda 1998 eller senare, i La Liga.

La Liga är en av världens allra bästa ligor. Det är en liga som kryllar av stjärnor, men också talanger.

Fotbolltransfers.com har nu listat de bästa unga spelarna, födda 1998 eller senare.

Vi har tagit hänsyn till spelarens kvalitet just nu, men också åldern och hur stor potentialen är.

PLACERING 25 - 20:

25. Mohammed Salisu, 21, mittback, Real Valladolid
Kommentar: Blev uppflyttad till A-truppen inför den här säsongen och tog omedelbart en ordinarie plats. Framfarten har gjort honom eftertraktad på marknaden. Salisu har placerats i Real Madrid, Atletico Madrid och Manchester United.

 

24. Ander Barrenetxea, 18, ytteranfallare, Real Sociedad
Kommentar: En av många stora talanger i Real Sociedad. Har mest gjort inhopp i La Liga då konkurrensen är hård, men har imponerat stort i Copa del Rey. 

 

23. Pervis Estupiñán, 22, vänsterback, Osasuna (inlånad från Watford)
Kommentar: Har visat upp stora kvalitéer den här säsongen. Kopplas redan ihop med storklubbar som Barcelona, Atletico Madrid och Manchester United. Är landslagsman för Ecuador.

 

22. Jean-Clair Todibo, 20, mittback, FC Barcelona (utlånad till Schalke)
Kommentar: Anses vara en av de mest spännande mittbackarna i Europa, men fick ingen speltid i Barcelona. I Tyskland har han fått en viktig roll, men Schalke ser inte ut att ha råd att köpa honom. Fick sitt genombrott i Ligue 1 redan som 18-åring. Jagas nu av klubbar som Juventus, Inter, Roma och Everton.

 

21. Óscar Rodríguez, 21, mittfältare, Real Madrid (utlånad till Leganes)
Kommentar: Real Madrids lovande mittfältare har fått regelbunden speltid i Leganes och gjort sju mål och två assist i La Liga den här säsongen. Klubbar som Wolverhampton, Lazio, Schalke 04 och Real Betis uppges jaga honom inför nästa säsong.

 

20. Jules Koundé, 21, mittback, Sevilla
Kommentar: Har haft en stark debutsäsong i La Liga. Han har redan ryktats vara aktuell för Barcelona. Är trots sin ringa ålder redan inne på sin tredje säsong som ordinarie på toppnivå. Anslöt från franska Bordeaux i somras.

 

PLACERING 19 - 11:

19. Trincão, 20, ytteranfallare, FC Barcelona (ansluter nästa säsong från Braga)
Kommentar: Skrev på för Barcelona i januari och ansluter inför nästa säsong. I Portugal jämförs hans speltsil med superstjärnan Cristiano Ronaldo. Själv har han uttryckt att han är stark i en-mot-en, arbetar hårt och gör mycket poäng. Har gjort sju mål och nio assist på 34 tävlingsmatcher för Braga den här säsongen.

 

18. Marc Cucurella, 21, ytterback/ytter, FC Barcelona (utlånad till Getafe)
Kommentar: Vänsterbacken har fått fart på karriären sedan flytten från Barcelona. Getafe väntas utnyttja sin köpoption på 6 miljoner euro. Barcelona har dock en återköpsklausul och det ryktas om att de kan nyttja den. Cucurella har även placerats i klubbar som Chelsea, Arsenal, Tottenham och Napoli efter sin framfart i La Liga.

 

17. Brahim Diaz, 20, ytteranfallare, Real Madrid
Kommentar: Lämnade Manchester City för Real Madrid i januari 2019. Den offensiva mittfältaren/anfallaren har dock haft svårt att ta en ordinarie plats och ryktas bort inför sommaren. En teknisk spelare som går in i många andra klubbar. 

 

16. Carles Aleñá, 22, mittfältare, FC Barcelona (utlånad till Real Betis)
Kommentar: Fostrad i Barcelona, men lämnade i januari för att få speltid. Har fått en klart viktigare roll i Real Betis - som vill köpa loss honom. Är en bollskicklig och intelligent mittfältare.

 

15. Lee Kang-In, 19, mittfältare, Valencia
Kommentar: En av Valencias främsta talanger. En rörlig och spelskicklig offensiv mittfältare. 

 

14. Samuel Chukwueze, 20, ytteranfallare, Villarreal
Kommentar: Den nigerianske landslagsmannen har redan etablerat sig i La Liga. Ytteranfallaren kopplas redan ihop med klubbar som Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester City. Är nyckelspelare i Villarreal. Har gjort tre mål och tre assist på 26 ligamatcher den här säsongen. Är mycket snabb och teknisk. Brister lite i avslutsmomentet.

 

13. Riqui Puig, 20, mittfältare, FC Barcelona
Kommentar: En liten och elegant mittfältare som är fostrad i La Masia. Påminner en del om Andrés Iniesta. Har fått snålt med speltid, men nye tränaren Quique Setién har visat Puig större förtroende än Ernesto Valverde. Ryktas bort från Barcelona med tanke på den begränsade speltiden.

 

12. Takefusa Kubo, 18, mittfältare, Real Madrid (utlånad till RCD Mallorca)
Kommentar: Kallas för "Japans Messi". Den tidigare Barcelona-talangen värvades från FC Tokyo i somras, men lånades ut för speltid. Den lille och kvicke offensiva spelaren besitter en väldigt fin teknik.

 

11. Renan Lodi, 22, ytterback, Atletico Madrid
Kommentar: Den brasilianske vänsterbacken anslöt i somras som ersättare till Filipe Luis. 22-åringen har acklimatiserat sig snabbt och etablerat sig sig i Diego Simeones startelva. Är numera även A-landslagsman.

 

PLACERING 10 - 1:

10. Alexander Isak, 20, anfallare, Real Sociedad
Kommentar: Den svenske landslagsmannen kom till La Liga inför den här säsongen. Har fått mycket speltid under sin debutsäsong och gjort succé. Isak gjorde bland annat två mål och en assist borta mot Real Madrid i Copa del Rey. 20-åringen kopplas redan ihop med klubbar som Barcelona, Real Madrid och Arsenal. Nu pekas han även ut som Zlatan Ibrahimovics ersättare i Milan. Svensken har en stor spelintelligens och näsa för mål.


9. Reinier Jesus, 18, mittfältare, Real Madrid
Kommentar: Värvades i januari och kallas för "nye Kaká". Är en offensiv mittfältare som spås en lysande framtid. En mycket kreativ spelare. Han behöver dock tid innan han på allvar kan utmana om en startplats i Real Madrid.


8. Eder Militao, 22, mittback, Real Madrid
Kommentar: Värvades från Porto för 50 miljoner euro i somras. Är redan brasiliansk landslagsman, men har haft svårt att få regelbunden speltid. Sergio Ramos och Raphael Varane är fortsatt givna som mittbackar. Miliato väntas dock ersätta Ramos på sikt. 


7. Ferran Torres, 20, mittfältare, Valencia
Kommentar: Kan lämna Valencia i sommar. Sitter på ett kontrakt till 2021. Den spelskicklige yttern jagas av storklubbar runtom i Europa. Det ryktas om bland annat Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Real Madrid och Barcelona. Är en av Valencias allra bästa spelare. Har gjort sex mål och sex assist på 31 matcher i La Liga och Champions League den här säsongen.


6. Vinicius Junior, 19, ytteranfallare, Real Madrid
Kommentar: Kostade 45 miljoner euro. Har hunnit anpassa sig till La Liga. Irrationell och snabbt. Har allt för att nå absoluta toppen, men behöver jobba på sina avslut.


5. Rodrygo, 19, ytteranfallare, Real Madrid
Kommentar: Kostade 45 miljoner euro. Är en supertalang. Likt många brasilianare är han snabb och teknisk. Har potential att bli en världsstjärna, men behöver lite mer tid att anpassa sig till spansk fotboll. Är snäppet vassare än landsmannen Vinicius.


4. Ansu Fati, 17, ytteranfallare, FC Barcelona
Kommentar: Är långt ifrån en färdig spelare och oerhört spännande. Debuterade i La Liga som 16-åring i höstas och har enorm potential. Är väldigt snabb och teknisk. Har redan spelat 24 tävlingsmatcher för Barcelonas A-lag och gjort fem mål. Är fostrad i La Masia då han kom till klubben som barn. 


3. Martin Ödegaard, 21, mittfältare, Real Madrid (utlånad till Real Sociedad)
Kommentar: Har varit Real Sociedads absolut bästa spelare den här säsongen. Har stått för riktigt imponerande insatser i La Liga och hyllats stort. Väntas ersätta Luka Modric i Real Madrid när kroaten lämnar. Norrmannen är mer eller mindre redo för den allra största scenen. Är teknisk, smart och målfarlig. Passningsspelet är dessutom av högsta klass. 


2. Federico Valverde, 21, mittfältare, Real Madrid
Kommentar: Har fått sitt stora genombrott i Real Madrid den här säsongen. Har tagit en startplats på mitten trots brutal konkurrens. En box-till-box-mittfältare som egentligen har allt. Valverdes framfart har fått stjärnan Luka Modric att nöta bänk en hel del den här säsongen. 


1. João Félix, 20, anfallare, Atletico Madrid
Kommentar: Värvades för 126 miljoner euro i somras som ersättare till Antoine Griezmann. Jagades i princip av alla storklubbar i Europa och är en av de mest spännande namnen i Europa. 20-åringen är kvick, teknisk och har ett stort spelsinne. Hans spelstil är kanske inte bäst lämpad ett lag som Atletico Madrid, varför han troligen ännu inte motsvarat förväntningarna. Har allt för att utvecklas till en världsstjärna.


>> De 20 bästa unga spelarna i Serie A

>> De 20 bästa unga spelarna i Premier League

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com