Foto: Matthew Childs/Bildbyrån

"Liverpool borde värva Dayot Upamecano"

Publicerad: 2020-10-19 23:32 England

Jamie Carragher tycker att Liverpool ska öppna plånboken för att få in Dayot Upamecano i januari.

Virgil van Dijk är knäskadad och missar troligen resten av säsongen. Liverpool väntas ersätta honom i januari.

Jamie Carragher tycker att Jürgen Klopp ska satsa på RB Leipzigs franske landslagsback Dayot Upamecano - som tidigare placerats i Liverpool.

– Liverpools nästa stora värvning behövde ändå vara en mittback och jag pratar nästa sommar. Dejan Lovren gick och de ersatte honom inte så de har bara tre mittbackar och en av dem, Joel Matip, är alltid skadad. Det finns frågetecken nu om Joe Gomez. Det råder ingen tvekan om att Liverpool var tvungna att gå stort på transfermarknaden nästa sommar. Det (en mittback) stod på tur. Det måste nu flyttas fram till den 1 januari, oavsett vem måltavlan som varit inför sommaren. Inte i slutet av januari . Inte (slösa tid den månaden) att förhandla med en klubb, säger han till Sky Sports.

– Det finns en ung man som alla pratade om i Leipzig, Dayot Upamecano, det talas om honom. Oavsett om han har Van Dijks profil, jag tror att han bara är 185 eller 186 centimeter, så han är kanske inte så bra i luften, men om han är den de ville ha så agera. Betala extra pengar och gör affären den 1 januari. Det betyder att du kommer spela elva ligamatcher utan Virgil van Dijk, fortsätter Carragher.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com