Foto: Bildbyrån

Rummenigge gillar inte Honess utspel om Alabas agent

Publicerad: 2020-09-17 23:29 Övriga Europa


Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge hoppas fortfarande kunna förlänga med David Alaba.

David Alaba, 28, sitter på ett kontrakt med Bayern München som löper ut 2021. Parterna har varit långt ifrån varandra gällande en förlängning.

I dagarna har det dessutom riktats kritik från Uli Hoeness, hederspresident i Bayern, gentemot agenten Pini Zahavi och spelarens pappa George.

Zahavi och George Alaba riktade i sin tur kritik mot Bayern. Karl-Heinz Rummenigge har dock inte gett upp hoppet om en lösning.

– I vår klubb finns det inte splittrade åsikter: Han är inte bara en fantastisk fotbollsspelare, han är också en fantastisk kille. Efter matchen mot Paris (Champions League-finalen) fick jag intrycket att David var den lyckligaste personen på planen. Jag hoppas att vi i slutändan kan hitta en lösning så att han kan fortsätta spela för Bayern München i framtiden, säger han till Goal.com.

– Jag vill inte göra något annat offentligt. För mycket har sagts från båda sidor den här veckan. Enligt min erfarenhet måste förhandlingarna vara diskreta för att uppnå ett positivt resultat i slutändan, fortsätter Bayerns vd.

Rummenigge betonar att Hoeness utspel var onödigt.

– Jag tror inte att vi behövde det. Jag kan bara upprepa mig själv: enligt min erfarenhet måste förhandlingarna bedrivas diskret och tillförlitligt, säger han och fortsätter:

– Först när du har ett slutresultat bör du gå ut med det offentligt. Det var tydligt från början att dessa kontraktsförhandlingar inte skulle vara enkla. Det kan därför inte ligga i Bayern Münchens intresse att uttrycka interna kommentarer av detta slag.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com