Foto: Thomas Bachun/Bildbyrån

David Alaba bryter tystnaden efter infekterade bråket

Publicerad: 2020-09-15 09:51 Övriga Europa

Bayern Münchens backstjärna David Alaba talar ut om framtiden efter Uli Hoeness kritik mot agenten.

Uli Hoeness, hederspresident i Bayern München, riktade skarp kritik mot Pini Zahavi i dagarna.

Hoeness menade att agenten är en "pengakåt piraya" som ställt orimliga krav för att David Alaba, 28, ska förlänga sitt kontrakt.

Både Zahavi och spelarens pappa George gick till attack mot Hoeness i går. Pappan menade att Bayern spridit "smutsiga lögner" om situationen.

Nu uttalar sig den österrikiske landslagsstjärnan, vars kontrakt löper ut 2021, om sin framtid i Bayern.

– Jag skulle vilja att min kontraktssituation inte klargörs offentligt. Därför har några uttalanden och rapporter de senaste veckorna överraskat och skadat mig. Många av de saker som skrivs och sägs just nu är inte rätt och inte sanna. Jag skulle vilja skona alla inblandade en offentlig diskussion, även om inte alla detaljer är kända. Jag har aldrig riktigt uttalat mig om detta ämne eftersom jag bara har fokuserat på våra viktiga uppgifter med FC Bayern. Och det var bra eftersom vi till slut vann trippeln. Det var allt som räknades de senaste veckorna och månaderna. Att jag aktivt kunde hjälpa till att forma denna unika historia gör mig stolt varje dag, säger Alaba till Bild och fortsätter:

– Den här klubben är inte bara vilken klubb som helst för mig, det är mitt hem och min familj. Jag har burit den ikoniska röda tröjan i tolv år, och jag har gjort det varje dag med hängivenhet, stolthet och passion, och det gör jag fortfarande. Denna fantastiska klubbs välbefinnande är framför allt och är också mycket viktigt för mig. Jag har tagit varje ansvarsfull person, varje lagkamrat, alla anställda i klubben till mitt hjärta. I en familj kan du ha en annan åsikt, du kan bråka, men det stannar alltid inom familjen. Jag kommer att fortsätta att följa det. Jag hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt så att klubben, de ansvariga, mina lagkamrater och fansen vet vad som händer.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com