Foto: Thomas Bachun/Bildbyrån

Alabas agent och pappa till attack mot Bayern München

Publicerad: 2020-09-14 15:36 Övriga Europa

Uli Hoeness riktade skarp kritik mot Pini Zahavi i går. Nu får Bayern München ett syrligt svar från David Alabas representanter.

David Alaba, 28 sitter på kontrakt som löper ut sommaren 2021.

Bayern München har under en längre tid försökt förlänga med den österrikiske landslagsbacken.

I går fick spelarens agent Pini Zahavi en rejäl känga från Bayerns hederspresident Uli Hoeness.

– Vi vill alla att David ska stanna hos oss för att han är en fantastisk kille. Hansi Flick vill desperat behålla honom. Men han har en pengakåt piraya som agent, och fadern är mycket påverkad av honom, sa han och fortsatte:

– Jag hoppas att han och hans far snart kommer att inse att Bayern är det bästa alternativet för honom och signerar ett kontrakt på fyra-fem år. En, två, tre extra miljoner kommer inte att göra honom lyckligare. Vår lönestruktur kommer att förbli orörd, klubben måste hålla fast vid det. 

Hoeness hävdade också att agenten krävde över 100 miljoner kronor i arvode för en förlängning. Nu svarar Zahavi på kritiken från Bayern.

– Inte vid någon tidpunkt pratade jag i detalj om ett möjligt arvode med de som bestämmer i Bayern. Enda gången detta ämne kom upp var när vi träffades i Lissabon. Hasan Salihamidžić frågade mig hur jag skulle föreställa mig det. Jag sa till honom att vi borde jobba på en överenskommelse med spelaren först, men jag skulle inte begära än det vanliga. Jag vill inte få mer än andra agenter som fått arvoden från Bayern. Återigen: vi har inte pratat om summor än, säger agenten till Sky Sport Germany.

Alabas pappa George är också besviken på Hoeness utspel.

– Jag hämtade David Alaba till Bayern som tonåring. Genom åren har jag haft flera möjligheter att flytta David till en annan klubb. Men vi var lojala och valde alltid att stanna. Jag förväntade mig inte att FC Bayern skulle sprida smutsiga lögner offentligt om krav på lön och arvoden, säger han till Sky.

– Att påstå att vi inte kan komma överens om ett nytt kontrakt på grund av sådana betalningar är en av de smutsiga anklagelserna. Och allt på grund av att vi inte accepterade summorna som de presenterade för oss. Vi har våra egna tankar, fortsätter pappan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com