Foto: Michaela Rehle/Bildbyrån

Hoeness till attack gällande situationen med Alaba och Thiago

Publicerad: 2020-09-13 13:58 Övriga Europa

Bayerns Münchens hederspresident Uli Hoeness är inte nådig i sin kritik gällande situationen med David Alaba och Thiago Alcántara.

David Alaba, 28, och Thiago Alcántara, 29, sitter båda på kontrakt som löper ut sommaren 2021.

Bayern München har under en längre tid försökt förlänga med den österrikiske landslagsbacken.

Uli Hoeness, tidigare president i Bayern, går nu till attack mot Alabas agent Pini Zahavi.

– Vi vill alla att David ska stanna hos oss för att han är en fantastisk kille. Hansi Flick vill desperat behålla honom. Men han har en pengakåt piraya som agent, och fadern är mycket påverkad av honom, säger han i tyska tv-programmet Doppelpass på Sport1 och fortsätter:

– Jag hoppas att han och hans far snart kommer att inse att Bayern är det bästa alternativet för honom och signerar ett kontrakt på fyra-fem år. En, två, tre extra miljoner kommer inte att göra honom lyckligare. Vår lönestruktur kommer att förbli orörd, klubben måste hålla fast vid det. 

Hoeness menar att Alabas agent dessutom begärt ett arvode på tvåsiffrigt miljonbelopp i euro (minst 100 miljoner kronor).

– Jag kan förstå att Brazzo (sportchefen Hasan Salihamidžić) flippade under en konversation, säger han.

Bayerns hederspresident är inte heller glad över situationen med Thiago. Han är övertygad om att mittfältaren redan är överens med Liverpool och/eller Manchester United.

– Det är en svår situation. För ett tag sedan kom vi överens om ett nytt fyraårskontrakt. Några dagar senare sa han: "Jag letar efter en ny utmaning". Vilket är helt okej. Jag tror att han uppenbarligen har en överenskommelse med Liverpool eller Manchester United eller dem båda. Nu bluffar båda klubbarna och ingen har kontaktat Bayern München officiellt, säger Hoeness.

– Ur min synvinkel har det ingen stil. De försöker utpressa oss genom att vänta till den sista veckan när de kommer att försöka lägga ett lågt bud. I så fall måste FC Bayern ställa sig själva frågan: vill de gå med på det eller säger de till spelaren att han måste stanna. Det kommer att bli tre heta veckor fram till den 5 oktober, fortsätter han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com