Zlatan Ibrahimovic och Giacomo Bonaventura.
Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Här är drömelvan - av spelare med utgående kontrakt

Publicerad: 2020-07-22 21:00 Övriga Europa


Säsongerna i Europa närmar sig slutet. En hel del spelare är tillgängliga som bosman. Fotbolltransfers.com har tagit ut ett drömlag bland dessa.

Det är speciella tider med rådande pandemi. Coronavirusets spridning har påverkat fotbollen och transfermarknaden rejält.

Flera storklubbar har flaggat för att transferbudgeten sänkts rejält och att de ämnar att låna eller byta spelare istället för att spendera stora pengar.

Det innebär att spelare som sitter på utgående kontrakt kan bli hetare än någonsin. Fotbolltransfers.com listar nu de mest intressanta bosmanspelarna i Europa.

Drömelvan av kontraktslösa spelare (3-4-3):

Målvakt:
Claudio Bravo, 37, Manchester City
Kommentar: Barcelonas tidigare målvakt var förstemålvakt i Manchester City en säsong. Men de senaste tre har chilenaren agerat backup till Ederson. Väntas lämna City och ryktats vara aktuell för klubbar som Celtic och New York City.

Försvarare:
Jan Vertonghen, 33, Tottenham
Kommentar: Den belgiske landslagsmannen är inne på sin åttonde och troligen sista säsong i Tottenham. Manchester City, Roma, Inter och Real Betis är några av klubbarna som försvararen placerats i på sistone.

Ezequiel Garay, 33, Valencia
Kommentar: Argentinaren har redan lämnat Valencia. Det har rapporterats att Inter och Roma är sugna på mittbacken.

Thiago Silva, 35, Paris Saint-Germain
Kommentar: PSG har redan bekräftat att brasilianaren lämnar efter lagets Champions League-äventyr den här säsongen. Arsenal, Everton, Milan och Fiorentina är några av intressenterna, enligt tidigare uppgifter.

Mittfältare:
David Silva, 34, Manchester City
Kommentar: Spanjoren meddelade redan förra sommaren att detta blir tionde och sista säsongen i Manchester City. Den offensiva kreatören har placerats i klubbar som Milan, Valencia, Real Betis, Al Duhail, Vissel Kobe, Inter Miami och New York City.

Mario Götze, 28, Borussia Dortmund
Kommentar: Tysklands VM-hjälpte från 2014 har lämnat Dortmund och är på jakt efter en ny arbetsgivare. Playmakern kopplas ihop med klubbar som Monaco, Atletico Madrid, Milan, Fiorentina och Lazio.

Giacomo Bonaventura, 30, Milan
Kommentar: Har haft svårt att ta en ordinarie startplats den här säsongen. Mittfältaren har placerats i Lazio och Fiorentina, men har tidigare uppgetts vara nära Roma.

Adam Lallana, 32, Liverpool
Kommentar: Jürgen Klopp har bekräftat att engelsmannen lämnar efter säsongen. Flera Premier League-klubbar är ute efter Lallana där Leicester City och Brighton pekats ut som favoriter.

Anfallare:
Edinson Cavani, 33, Paris Saint-Germain
Kommentar: PSG har bekräftat att uruguayanen lämnar. Det är bekräftat att Roma erbjudit anfallaren ett kontrakt. Cavani har även placerats i Napoli, Inter, Atletico Madrid och Barcelona.

Zlatan Ibrahimovic, 38, Milan
Kommentar: Enligt flera italienska medier väntas den svenske stjärnan lämna Milan efter säsongen, även om han själv antytt att han kan bli kvar. Zlatan har kritiserat Milans vd Ivan Gazdis, vilket ska ha irriterat ägaren. Hammarby IF har pekats ut som den troligaste destinationen vid en flytt. Att 38-åringen lägger skorna på hyllan är också ett alternativ. 

Willian, 31, Chelsea
Kommentar: Har uttryckt att han är redo att förlänga om Chelsea erbjuder ett treårskontrakt. Men än så länge är budet på två år. Den brasilianske ytteranfallaren jagas av rivaler som Tottenham och Arsenal. Det ryktas även om Manchester United.

Avbytarbänken:
Joe Hart, 33, målvakt, Burnley
Malang Sarr, 21, försvarare, OGC Nice
Nathaniel Clyne, 29, försvarare, Liverpool
Angel Gomes, 19, mittfältare, Manchester United
Borja Valero, 35, mittfältare, Inter
Lucas Biglia, 34, mittfältare, Milan
Pedro, 32, anfallare, Chelsea
José Callejón, 33, anfallare, Napoli

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com