Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Mahrez och Guardiola hyllar Foden: "Kommer vara viktig kommande decenniet"

Publicerad: 2020-06-23 11:19 England

Manchester Citys ytter Riyad Mahrez och manager Pep Guardiola är övertygade om att Phil Foden har stor framtid i klubben.

Den engelske U21-landslagsmittfältaren Phil Foden, 20, fick chansen från start i går när Manchester City krossade Burnley med 5-0.

Foden stod för en strålande insats och gjorde bland annat två mål. Nu hyllas han av lagkamraten Riyad Mahrez.

– Sedan jag kom har Phil förbättrats mycket. Han har tränat med oss och han är fortfarande ung. Han har utvecklats mycket. Han har mycket kvalitet och han måste fortsätta på ett bra sätt för att förbättras mer och mer. Han har mycket tid att utvecklas och vara en toppspelare i den här klubben och landet, säger han till City TV.

Managern Pep Guardiola har tidigare uttryckt att David Silva inte behöver ersättas i sommar eftersom Foden kommer fylla det tomrummet. Nu hyllar han 20-åringen på nytt.

– Vi kan inte glömma att han är 20 år (och att) han måste bli bättre. Men han kommer att vara en viktig spelare i denna klubb under det kommande decenniet, säger spanjoren.

– Varje minut han spelar är en glädje att titta på. Hans beteende och hans attityd (är utmärkt). Det spelar ingen roll om han inte spelar. När han spelar spelar han aldrig dåligt. Jag tycker att varje gång han spelar med oss, sedan han flyttades upp, har han (spelat) på en hög nivå.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com