Foto: Bildbyrån

Dudek: "Wenger var rasande på mig när jag skrev på för Liverpool"

Publicerad: 2020-05-26 20:00 England


Arsene Wenger försökte värva Jerzy Dudek till Arsenal. Fransmannen blev riktigt arg när målvakten istället skrev på för Liverpool.

Den polske målvakten Jerzy Dudek, 47, lämnade Feyenoord för Liverpool sommaren 2001.

Han blev kvar i sex säsonger och blev stor hjälte när Liverpool besegrade Milan på straffar i Champions League-finalen 2005.

Nu berättar Dudek att han fick ett argt samtal från Arsene Wenger efter övergången till Liverpool. Fransmannen ville värva målvakten till Arsenal.

– Arsene Wenger ringde mig och han var rasande. Han skrek nästan. Jag hade gått till Liverpool, inte Arsenal. Efter fem år i Feyenoord var jag redo för en ny utmaning. Den sommaren tillbringade jag några dagar i London och Wenger visade mig Highbury och träningsanläggningen, säger Dudek till Liverpool Echo.

– Det var ett vackert besök - vi kom överens om villkor och skakade hand. Jag åkte tillbaka till Rotterdam, då ringde Wenger mig. Han sa: "Jag är verkligen ledsen. Feyenoord vill ha 10 miljoner pund och vi betalar inte den summan pengar, inte ens för en anfallare". Affären sprack och jag var arg. Sedan, tre matcher in på den nya säsongen, kom Liverpool in och jag flyttade till Anfield - för 5,75 miljoner pund. "Vad i helvete händer?", frågade Wenger när han ringde mig. "Jag erbjöd 7,5 miljoner pund och Feyenoord sa nej!" Jag sa "Jag är ledsen - jag hade inget med det att göra." Att gå till Liverpool var menat.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com