Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Agenten om marknaden: "Just nu är den stendöd"

Publicerad: 2020-03-25 23:31 Allsvenskan


Svensk fotboll står just nu stilla. Det gör även transfermarknaden. Något agenten Patrick Mörk uttalar sig om.

Allsvenskan och Superettan har skjutits upp till sommaren. Klubbarna blöder ekonomiskt och några har redan korttidspermitterat sina spelare.

Den stora krisen på grund coronaviruset har även lamslagit transfermarknaden.

– Det känns som att alla avvaktar. Det var några affärer från Sverige till utlandet som jag var inblandad i och som var nära att gå igenom när det här slog till. Det var bland annat en affär som var så nära att vi skulle träffas och slutförhandla. Sedan small krisen med en sådan kraft att vi ens behövde avboka mötet, för alla förstod att det inte skulle gå. Det var som en våt filt som lade sig över marknaden, säger agenten Patrick Mörk till C More.

Mörk ser en viss ljusning och menar att sportchefe kartlägger spelare just nu. Men krisen påverkar troligen priserna på marknaden.

– Allsvenska klubbar kanske är tvungna att sälja för helt andra priser i dag för att de behöver pengar. Man ska komma ihåg att köparna inte heller får intäkter, och de har visserligen mer pengar men mycket större kostnader. Allt hänger på hur långvarigt det här blir, det pratas om att kinesiska ligan kan dra igång i maj och man hoppas på Europaspel i juni. Skulle det bli verklighet är den en sak. Men man vågar inte tänka på vad konsekvenserna skulle bli om man skulle bli tvungen att stryka all fotboll i sommar. Vi får se när transfermarknaden vaknar, just nu är den stendöd, säger Mörk till C More.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com