Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Parlour: "Han är lite som Mourinho och rätt man för Arsenal"

Publicerad: 2019-12-12 16:05 England

Arsenal är på jakt efter en långsiktig lösning för tränarfrågan. Ray Parlour har en klar favorit som han gärna ser ansluta.

Fredrik Ljungberg leder Arsenal tills vidare efter att Unai Emery fått sparken. Klubben väntas dock plocka in en rutinerad tränare.

Carlo Ancelotti, som fick sparken från Napoli i tisdags, pekas ut som en av huvudkandidaterna för Arsenal.

Arsenals tidigare mittfältare Ray Parlour hoppas att italienaren, som tidigare varit i Chelsea, tar över som permanent manager.

– Du kan inte slå hans rekord. Jag tycker att de behöver lite erfarenhet för att skaka upp denna grupp och försöka få dem att försvara bättre som ett lag och organisera dem. För några dagar sedan var Ancelotti inte tillgänglig, och det här är det galna med fotboll, Napoli vann med 4-0 i Champions League och tre timmar senare har han plötsligt blivit avskedad! Han är tillgänglig och han känner till Premier League mycket bra. Ibland måste du agera snabbt med tränare, säger han till talkSPORT.

– Han är lite som Mourinho: de troféer han har vunnit, 20 troféer. Han har uppenbarligen varit i stora klubbar och har haft möjlighet att spela i stora turneringar och haft bra spelare, men han måste fortfarande hantera stora spelare och han har gjort det så bra under åren. Det är därför man säger att han kan vara rätt man för Arsenal, fortsätter Parlour.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com