Foto: Arnd Wegmann/Bildbyrån

Gattuso väntas ersätta Ancelotti i Napoli inom kort

Publicerad: 2019-12-10 18:44 Italien


Napoli kommer att sparka Carlo Ancelotti i kväll och plocka in Gennaro Gattuso som ersättare, enligt flera italienska medier.

Det har spekulerats ett tag nu. Men nu verkar Carlo Ancelotti ha gjort sitt i Napoli.

La Repubblica, Il Mattino, CalcioNapoli24 och Gazzetta dello Sport är några av medierna i Italien som rapporterar att kvällens match mot Genk blir Ancelottis sista.

Milans tidigare tränare Gennaro Gattuso uppges ta över jobbet som Napolis tränare.

Sky Sport Italia-journalisten Alessandro Alciato, som skrev Ancelottis självbiografi, tror också på ett tränarbyte i Napoli.

– Den mycket starka känslan är att Ancelotti kommer att bestämma sig för att lämna vid kvalificering (till slutspel i Champions League). Det verkar som om finalen till den här historien redan har skrivits. Jag tror inte att spelarna var emot Ancelotti på det sätt som har framställts, eftersom allt inte kan läggas på honom, men utan tvekan är detta inte en normal situation att arbeta i, säger han till Radio News 24.

– Gattuso-idén har funnits länge, jag pratade redan om den för en månad sedan. Det var stor kärlek under sommaren mellan Napoli och Ancelotti, men saker försämrades snabbt, fortsätter Alciato.

Napolis sportchef Cristiano Giuntoli tiger om uppgifterna.

– Jag vill inte prata om det. Vi har en så viktig match i kväll, vi vill uppnå något historiskt och behöver bara fokusera på det den här kvällen, säger han till Sky Sport Italia.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com