Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

David Moberg Karlsson öppnar för flytt

Publicerad: 2019-12-09 09:42 Utlandsproffs

Flytten utomlands har inte blivit som han hoppats. Nu kan David Moberg Karlsson lämna Sparta Prag i vinter.

Sparta Prag värvade David Moberg Karlsson från IFK Norrköping för omkring 12 miljoner kronor.

25-åringen hamnade dock snabbt i frysboxen. Den offensiva yttern är glad över gårdagens seger mot Mlada Boleslav, men inser att hans situation är ohållbar.

– Det var en bra seger för laget, men jag lär inte komma närmare att få spela. Jag vill att det ska gå bra för klubben men jag kom inte hit för att vara hejaklackledare på läktaren eller spela i ”motståndarlaget” som vänsterback under träningarna, säger "DMK" till Sportbladet.

Moberg Karlsson har den här säsongen främst spelat med B-laget i tredjeligan.

– Jag vill försöka hålla uppe matchtempot, men nivån i tjeckiska tredjedivision är inte så utvecklande om jag ska vara ärlig. I vissa matcher kliver jag ner som central mittfältare för att få lite mer bollkontakter, säger han till Sportbladet.

25-åringen medger att det kan bli en flytt i januari.

– Socialt stannar vi gärna. Clara, jag och vår son Bill (2 år) som går på engelsk-amerikansk förskola och redan pratar engelska, trivs jättebra. Dessutom väntar vi tillökning i mars. Det är en fin stad, vi får mycket besök, jag har lärt mig lite tjeckiska och det uppskattas av väldigt många i klubben – men fotbollsmässigt går det ju inte att fortsätta så här, säger han till Sportbladet.

– Både jag och klubben är nog överens om att en flytt skulle vara det bästa. Sedan får vi se vad som dyker upp. Det är många faktorer som spelar in, fortsätter Moberg Karlsson.

Kontraktet med Sparta Prag sträcker sig till sommaren 2022.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com