Foto: David Klein/Bildbyrån

Sky: Tränarna som Arsenal tittar på

Publicerad: 2019-11-29 16:24 England

Unai Emery är sparkad och Fredrik Ljungberg är en tillfällig lösning. Arsenal tittar nu på flera rutinerade tränare.

Trovärdiga Sky Sports rapporterar att flera ledande personer i Arsenal ville ha José Mourinho - innan han ersatte Mauricio Pochettino i Tottenham.

Enligt uppgifterna är nu Massimiliano Allegri en stark kandidat för Arsenal och kontakt är redan tagen. Italienaren, som lämnade Juventus efter förra säsongen, är intresserad men vill helst ha ett sabbatsår.

Andra heta namn är Brendan Rodgers (Leicester City), Nuno Espirito Santo (Wolverhampton), Carlo Ancelotti (Napoli) och Mikel Arteta (Manchester City, assisterande).

 Spanska Goal.com i sin tur skriver att även Valencias tidigare tränaren Marcelino är aktuell för Arsenal. En kontakt ska redan vara tagen.

Just nu har Fredrik Ljungberg ersatt Unai Emery, men det är en tillfällig lösning.

Arsenals tidigare stjärna Charlie Nicholas ser gärna att jobbet går till Brendan Rodgers.

– Den killen som jag nämnde innan Unai Emery fick (jobbet) var Brendan Rodgers. Han gör spelarna bättre. Han gör genomsnittliga spelare bättre tekniskt, han gör dem mentalt mer medvetna, säger han till Sky Sports.

– Det är inte bara så att du kan se det i Leicester just nu. Alla brukade säga "han vann troféer med Celtic och det är lätt". Naturligtvis är det enkelt, men han gjorde det med stil, fortsätter Nicholas.

En annan före detta Arsenal-spelare i Kevin Campbell hoppas på Allegri eller Mauricio Pochettino.

– Det finns en massa bra tränare där ute. Innan Unai Emery ens var nära jobbet ville jag ha Max Allegri och jag tror fortfarande att han är en av de elittränare som kan vända Arsenal-skeppet, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Vi vet naturligtvis att Mauricio Pochettino också finns tillgängligt nu och det finns frågetecken; han har inte vunnit någonting etc. Men en sak som vi vet är att han är en mycket bra tränare och manager. Han kan få en riktig struktur i Arsenal för det är verkligen det vi saknar.

Brendan Rodgers viftar slutligen bort spekulationer om Arsenal-jobbet.

– Vi är i början av något här. Min relation med människorna här och spelarna är väldigt stark. Vi tycker att vi startat något spännande. Arsenal är en fantastisk klubb. En av de stora i detta land. Om folket i Arsenal har petat Unai är jag säker på att de har en uppfattning om vem de vill hämta in, säger han enligt Goal.com.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
Spelarprofiler

Klubbar