Foto: David Klein/Bildbyrån

Profilerna kritiserar Tottenham: "En enorm chock"

Publicerad: 2019-11-19 23:05 England

Tottenhams manager Mauricio Pochettino fick sparken på tisdagskvällen. Ett beslut som ifrågasätts från flera håll.

Mauricio Pochettino har etablerat Tottenham i den absoluta Premier League-toppen de senaste åren.

Argentinaren förde laget till Champions League-final förra säsongen. Men efter en svag inledning på den här säsongen fick Pochettino sparken i kväll.

Liverpools tidigare mittback Jamie Carragher, numera tv-expert, har absolut ingen förståelse för Tottenhams beslut.

– Det är en enorm chock. Det finns inga tvivel om att Spurs haft en svag inledning på säsongen och haft ett dåligt 2019 inhemskt, men jag anser att jobbet som Mauricio Pochettino gjort varit mirakulöst. Tajmingen är väldigt konstig. Jag är chockad över att det är ett avskedande och när jag först hörde nyheten tänkte jag att det kanske var ömsesidigt, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Det faktum att han har blivit avskedad - jag tycker det är riktigt, riktigt konstigt och jag tycker också att det är lite felaktigt med tanke på jobbet han har gjort. Jag tycker att han borde ha fått till slutet av säsongen att försöka få Tottenham tillbaka till var de borde vara och var Tottenham borde vara är faktiskt inte topp fyra. Jag försöker inte vara nedlåtande mot dem, men vad gäller ekonomi och vad Pochettino har gjort med de ekonomiska begränsningarna som han hade i klubben är bara otroligt.

Liverpool- och Tottenhams tidigare mittfältare Jamie Redknapp, också numera tv-expert, uttalar sig också om beslutet.

– Jag blev förvånad. De har haft en hemsk start på säsongen och mot slutet av förra säsongen. Pochettino måste ta ansvar, han är manager. Jag var i Tottenham i flera år, och Daniel Levy är inte en lätt man att arbeta för, oavsett om du är en spelare eller en manager. Det säger sig självt, och Pochettino har förmodligen gjort det bra för att ha överlevt fem år. Men Daniel Levy tänker förmodligen: "Jag har gett den här killen fem år, och vad har vi vunnit?" Svaret på det är ingenting, säger han till Sky Sports.

– Daniel kommer utan tvekan ha pratat med massor av tränare, pratat med spelarna. När jag var i Spurs pratade han alltid med spelarna, frågade dem vad de tycker, han vill alltid veta vad de tänker. Han kommer utan tvekan ha en manager på plats. Jag blir förvånad om de inte slår till snabbt, fortsätter Redknapp.

Tottenhams tidigare stjärna Gary Lineker går till hård attack mot Daniel Levy.

"Mauricio Pochettino har sparkats av Tottenham. Han hjälpte klubben att slå massivt över deras vikt i flera år. Lycka till med att hitta en bättre ersättare... kommer inte att hända", skriver han på Twitter.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com