Foto: David Klein/Bildbyrån

Wenger jämför Sterling med Overmars: "Ostoppbart"

Publicerad: 2019-10-11 19:34 England


Raheem Sterling har vissa kvalitéer som påminner om den tidigare Arsenal-spelaren Marc Overmars, anser Arsene Wenger.

Manchester Citys anfallare Raheem Sterling, 24, har med Pep Guardiola vid sin sida utvecklats till en av Premier Leagues främsta spelare.

Arsene Wenger är en stor beundrare av den engelske landslagsmannen, men tycker det är för tidigt att dra paralleller till Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Du måste alltid vara försiktig. Personligen gillar jag Sterling, men när du pratar om de här, så pratar du om 50 mål per säsong i tio säsonger. Personligen tycker jag att han inte är där, men han är en av de mest framträdande spelarna i ligan, som är en av de bästa i Europa. När han var en ung kille tyckte jag alltid att han hade otrolig fart och stora mängder kraft för att upprepa den farten, säger fransmannen enligt Daily Mirror.

Den tidigare Arsenal-managern säger Sterling påminner om en viss Marc Overmars.

– Både han och (Leroy) Sané är de mest intensiva spelarna i ligan, han är så snabb de första metrarna, han påminner mig om Marc Overmars. Det är ostoppbart. Det Sterling inte hade då var ett lugn i avslutsmomentet, men nu har han det. Vissa väldigt snabba spelare har bråttom med att avsluta och det är vad han har förbättrat.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com