Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Moberg Karlsson frustrerad: "Det är inte optimalt"

Publicerad: 2019-09-30 16:33 Utlandsproffs

IFK Norrköpings tidigare nyckelspelare David Moberg Karlsson har det svårt i tjeckiska Sparta Prag. Nu kommenterar han sin situation.

David Moberg Karlsson, 25, lämnade IFK Norrköping för Sparta Prag efter förra säsongen.

I våras fick den offensiva yttern mycket speltid i den tjeckiska storklubben. Men nu har han hamnat i frysboxen.

– Det är en konstig situation. När jag kom tillbaka efter uppehållet var jag på affischer som en bra spelare i den här ligan. Det är lite konstigt att gå från hyfsad till att vara helt i frysboxen. De har "stats" och GPS hela tiden på träning och de tycker inte att jag löper tillräckligt mycket, men samtidigt hade jag samma "stats" under förra tränaren, säger han till Fotbollskanalen.

– Det är kanske inte rätt att spela mig om man vill få ut löpmeter, men jag är fortfarande den yttern som kom dit som hade gjort mest poäng på väldigt många år och de var väldigt nöjda. Men om man vill ha andra spelare som är bättre finns det inte så mycket att göra än att kriga, fortsätter Moberg Karlsson.

25-åringen kommenterar även sin framtid.

– Det finns inte så mycket att göra. Det finns spelare på bänken i alla trupper, men det är klart att det inte är en optimal situation för någon, så det är nog något de vill förändra. Det är varken optimalt för mig eller för klubben, så vi får se vad framtiden har att utvisa. Just nu är det inte så mycket att klaga över. Det är bara att köra på, visa att jag är duktig och hoppas på att det vänder. I längden är det däremot inte hållbart att spela b-lagsmatcher i division 3 i Tjeckien. Det är nog inte någon part supersugen på i längden, säger han till Fotbollskanalen.

Moberg Karlssons kontrakt med Sparta Prag sträcker sig till sommaren 2022. Svensken har spelat totalt fem tävlingsmatcher den här säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com