Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Patrick Mörk vill försätta Erkan Zengin i konkurs?

Publicerad: 2019-09-26 20:03 Utlandsproffs

Erkan Zengin är skyldig Patrick Mörk 2,8 miljoner kronor, enligt fotbollförbundets skiljenämnd. Nu vill agenten att spelaren försätts i personlig konkurs.

Det är Aftonbladet som skriver att Svenska Fotbollförbundet i april 2018 att Erkan Zengin, 34, är skyldig agenten Patrick Mörk 2,8 miljoner kronor.

I ett avtal som upprättades mellan parterna 2014 och som skulle gälla två år framåt hade Mörk rätt till sju procent av Zengins grundbruttolön plus sign on-bonus.

Zengin skrev i januari 2015 skrev på för tre år med Trabzonspor, men från den övergången har agenten inte fått någon ersättning.

34-åringen hävdar att avtalet med Mörk hävdes muntligt i november 2014, men agenten ska trots detta ha fått rätt av SvFF:s skiljenämnd som meddelade att "245 130,45 euro jämte ränta" skulle betalas ut.

Enligt gåvobrev har Zengin överlåtit en fastighet i Norsborg till en närstående och en förhandling i Södertörns tingsrätt om konkursmålet skulle ägt rum den 25 september, men ställdes in efter att Zengin inte blivit delgiven.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com