Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Aron Jóhannsson: "Ett tag trodde jag att min karriär var över"

Publicerad: 2019-09-25 14:43 Allsvenskan

Hammarbys sommarvärvning Aron Jóhannsson berättar om de svåra tiden i tyska Werder Bremen.

Den isländske anfallaren Aron Jóhannsson är fortfarande en bit ifrån toppformen, men betonar att han trivs utmärkt i Hammarby IF.

– Jag är väldigt glad över att vara här, Hammarby är en underbar klubb. Stämningen i klubben är väldigt familjär och alla är väldigt välkomnande. Det är som att tillhöra en stor familj, från det perspektivet har det varit väldigt lätt att anpassa sig, säger han till SportExpressen.

Innan Hammarby var senaste klubben tyska Werder Bremen. Det var en tuff tid för Jóhannsson på grund av skador.

– Jag har framför allt utvecklat min mentala nivå. Det var väldigt påfrestande mentalt att vara skadad så länge och så ofta, vissa stunder var jag helt tömd mentalt. Det var svårt men jag blev också starkare av motgångarna och lärde mig att uppskatta livet lite mer. I slutet av dagen får jag betalt för att spela fotboll. Jag minns att jag kände mig väldigt nere sista tiden i Werder Bremen, säger han till SportExpressen och utvecklar:

– Därför att det var jobbigt att vara skadad under så lång tid. Ett tag trodde jag att min karriär var över i Bremen, på grund av alla skador. Det var svårt att acceptera och jag var 27-28 år då. Nu är jag starkare som människa och känner mig bättre förberedd mentalt. Jag har växt som person och känner mig som en bättre man utanför planen då jag blivit pappa, då tvingas du mogna på ett helt annat sätt.

28-åringens kontrakt med Hammarby sträcker sig till sommaren 2022.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com