Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg om hemvändare: "Det beror på..."

Publicerad: 2019-09-23 12:57 Allsvenskan

IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud talar ut om möjliga hemvändare inför nästa säsong.

Jakob Johansson öppnar för att återvända till IFK Göteborg tidigare än beräknat. 

– Där finns familj, vänner, tryggheten, det är hemma. Men det är långt fram till ett sådant beslut, sa han till Sportbladet i fredags.

Rennes mittfältare har återigen skadat korsbandet och blir borta ett tag. 

Samtidigt har Marcus BergGustav SvenssonOscar Wendt, och Pontus Wernbloom öppnar för att återvända till Blåvitt. De tillhör i dag Krasnodar, Seattle, Borussia Mönchengladbach respektive PAOK.

IFK Göteborgs assisterande sportchef Pontus Farnerud talar nu ut om möjliga hemvändare inför nästa säsong. 

– Det är en jobbig situation för Jakob just nu med den färska skadan, men jag förstår hur han resonerar. Jakob är en spelare som har känslor för Blåvitt. Vi håller en öppen dialog med honom, precis som med några andra, fast de är i andra klubbar, säger Farnerud till Sportbladet.

Farnerud får frågan om Blåvitt har plats för flera hemvändare.

– Det beror på. Just nu har vi många centrala mittfältare men få försvarsspelare i truppen. Då måste vi ta hänsyn till det. Sedan har vi några kontrakt som går ut och andra spelare som det finns intresse för från utlandet. Det är ett pussel, säger han till Sportbladet.

– Just nu hade vi inte kunnat plocka in alla de spelarna. Det är ju dessutom en kostnadsfråga, säger Farnerud. Vi har många unga, lovande spelare och vi vill fortsätta att bygga på det sättet. Det gäller att hitta den balansen, fortsätter Farnerud.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com