Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Sacchi om skillnaderna mellan Conte och Sarri

Publicerad: 2019-09-15 15:21 Italien

Respekterade tränarnamn är tillbaka i Serie A. Något som ska gynna fotbollen i landet, menar Arrigo Sacchi.

Den tidigare stortränaren Arrigo Sacchi hoppas att den italienska fotbollen ska ta nya kliv nu när Antonio Conte, Maurizio Sarri och Carlo Ancelotti är tillbaka i Serie A.

– Att Sarri, Conte och Ancelotti är tillbaka i Serie A är bra för italiensk fotboll och kan föra den framåt, då den har hamnat 70 år bakåt i tiden. De tre tränarna har olika taktiska synvinklar och personligheter, men de har inte liknande ideologiska filosofier. Planen måste guida laget och spelarna utvecklas om de följer det.

– Sarri och Conte är som manusförfattare, de skriver filmen och deras spelare utför den, fria att bidra med oförutsägbarhet. Conte är mindre tålmodig jämfört med Sarri och söker den vertikala passningen till anfallarna mycket snabbare. Han spelar mer direkt, det pressas mindre och som konsekvens är hans lag mer utvidgat.

Sacchi menar att Conte gjorde rätt i att göra sig av med vissa spelare i Inter, men anser att Sarri har ett svårare uppdrag i Juventus.

– Conte gjorde bra som eliminerade spelarna som inte var lämpade för projektet, som Mauro Icardi, Ivan Perisic och Radja Nainggolan. Nu försöker han ingjuta en vinnande mentalitet i gruppen och göra en otrolig säsong.

– Sarris jobb i Juventus är svårare. Han kom till en klubb som har vunnit allt och måste nu introducera en helt annan typ av fotboll. Det betyder först och främst att övertala spelarna att följa hans vision och ta del av projektet.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com