Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Billborn om Jóhannsson: "Han kommer tillföra mycket"

Publicerad: 2019-08-12 11:59 Allsvenskan

Hammarbys tränare Stefan Billborn tror mycket på nyförvärvet Aron Jóhannsson - som trivs väldigt bra i klubben.

Aron Jóhannsson, 28, fick göra sin startdebut i Allsvenskan när Hammarby IF besegrade Helsingborgs IF med 2-1 i går.

– Man ser att Aron kommer tillföra mycket. Han är rörlig, han springer gärna mycket och han är duktig på att pressa. Men han behöver spela matcher, så är det bara. Vi visste när vi tog honom att han bara kommer bli bättre och bättre med tiden, säger tränaren Stefan Billborn till Fotbollskanalen.

Den isländske anfallaren, som tidigare representerat USA, betonar att han trivs utmärkt i Hammarby.

– Det är väldigt härligt här. Alla sa till mig när jag kom hit att supportrarna är fantastiska, men jag blev ändå chockad över hur bra de är. Min första bortamatch var i Eskilstuna och mer än hälften av arenan där var Hammarby-supportrar då. Det var lite surrealistiskt. Jag är glad över att vara här och så länge jag är här kommer jag ge mitt allt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta vinna och gå för en topplacering. Jag kom hit för att vinna matcher och förhoppningsvis kan vi slåss om titeln mot slutet av säsongen, säger han till Fotbollskanalen.

Jóhannsson är imponerad av Hammarbys fans, och menar att de är i klass med Werder Bremens.

– Jag var lycklig nog att få spela i Werder Bremen och de har en av de bästa supporterskarorna i Tyskland, om inte den bästa. Det är väldigt likt här. Alla snackade om det men jag förväntade mig inte att det skulle vara så bra. Hammarby har, utan tvekan, de bästa supportrarna i Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com