Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Christoffer Källqvist avslutar elitkarriären

Publicerad: 2018-10-25 16:17 Allsvenskan

BK Häckens målvakt Christoffer Källqvist har bestämt sig för att lägga handskarna på hyllan, åtminstone på elitnivå.

Christoffer Källqvist, 35, har haft en hel del skadeproblem senaste säsongerna. Målvakten berättade nyligen att han kommer avrunda karriären efter säsongen.

Nu bekräftar BK Häcken på sin officiella hemsida att Källqvist, som tillhört klubben hela sin karriär, lägger elithandskarna på hyllan.

– Den här klubben betyder otroligt mycket för mig. Det är stora ord att använda men den här föreningen har på något sätt definierat hela mig. Ända från knattetiden och genom alla satsningar vi gjort längst vägen. Jag är otroligt tacksam och stolt, säger han till hemsidan.

Till nästa säsong får Källqvist en ny roll i Häcken.

– Tanken är att jag går in som målvaktstränare för a-laget nästa år, och Mats kommer att börja jobba mer med akademin. Men jag kommer fortfarande träna med laget två gånger i veckan, och då är Mats där och tränar oss. På så sätt kommer vi ha ett bra samarbete, säger 35-åringen.

Häcken-ikonen kan dock även i framtiden hoppa in och spela.

– Jag kan inte säga att jag officiellt lägger av i den bemärkelsen, eftersom jag fortfarande är med som en backup, men jag är inte med och konkurrerar längre. Och det är egentligen så som det varit i år och förra året också, säger han.

Källqvist är inne på sin 18:e säsong i A-laget och har spelat hela 474 matcher för Häcken.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com