Foto: Carlos Garcia Rawlins/Bildbyrån

Pjaca: "Jag kan nå upp till Neymar och Hazards nivå"

Publicerad: 2018-10-13 17:27 Italien

Det är inget fel på självförtroendet hos Fiorentinas ytter Marko Pjaca. Han menar att han kan bli en av världens främsta på sin position.

Den kroatiske yttern Marko Pjaca, 23, värvades till Juventus från Dinamo Zagreb 2016, men allvarliga knäskador stod i vägen för hans fortsatta utveckling.

Efter en lånesejour i Schalke flyttade han i somras till Fiorentina på lån med köpoption, men Juventus har säkrat en återköpsklausul.

Nu är Pjaca fast besluten om att återfinna formen och bli en av de allra bästa på sin positiion.

– Med självförtroende kan jag gå tillbaka till de där fina rörelserna och bli det jag var tidigare. Jag måste bara gå ut och spela. Jag siktar på att bli en av de bästa spelarna i världen på min position. Just nu är Neymar och Hazard bäst, men jag kan vara där uppe med dem, så länge jag undviker ytterligare skador, säger han till Sportweek och fortsätter:

– Jag tycker det är mer tillfredsställande att utmana spelare än att göra mål. I Fiorentina vet alla spelare vad de ska göra på planen, men (tränaren) Stefano Pioli ger oss anfallare friheten att dribbla på motståndarnas planhalva.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com