Foto: Bildbyrån

Niklas Backman om Västerås: "Finns ingen sanning i det"

Publicerad: 2018-10-10 22:04 Utlandsproffs

AGF Århus svenske försvarare Niklas Backman, 29, bemöter spekulationerna om att han är aktuell för Västerås SK.

Det var sajten ANNO 1904 som på onsdagen rapporterade att Västerås SK jagar Niklas Backman - som i sin tur ska vara intresserad av en flytt.

Den tidigare AIK-backen förnekar dock för VLT att han kan lämna danska AGF Århus för VSK, som just nu toppar Norrettan.

– Jag blev lite chockad när jag såg det faktiskt. Eller chockad. Road och chockad på samma gång. Jag hade faktiskt ingen aning om det där. Det var en kompis från Västerås som skickade det här till mig och frågade om det låg nån sanning i det. Men det gör det ju inte, säger Backman till VLT.

29-åringen betonar att han inte haft någon formell kontakt med VSK på många år.

– Jag har kontakt med spelare. Jonas Hellgren och jag är bra vänner till exempel. Men när det gäller folk i och runt klubben så har jag inte hört något sen jag pratade med "Hansken" 2007. (Hans Johansson, tidigare VSK-tränare), säger han till VLT.

Backman vet inte om han kommer flytta hem till Sverige för att avsluta karriären.

– Det är jättesvårt att säga. Jag har aldrig stängt några dörrar. Det kommer jag aldrig göra heller. Sen har jag sagt i tidigare intervjuer för längre sen att det vore kul att representera sin stad i elitfotboll, det har jag aldrig fått chansen att göra innan, sen är det inte säkert chansen finns så det blir av och du vet aldrig vad karriären tar för vändningar. Jag har ingen plan som jag kör efter, säger han till VLT.

Försvararens agent Patrick Mörk förklarar slutigen för VLT att det inte är aktuellt med en övergång till VSK.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com