Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: IFK Göteborg förändrar i tränarstaben - Mats Gren får lämna

Publicerad: 2018-10-10 10:00 Allsvenskan

Mats Gren får lämna sin tjänst som sportchef i IFK Göteborg. Samtidigt sker förändringar i tränarstaben.

IFK Göteborg meddelar på sin officiella hemsida att Poya Asbaghi fortsätter som huvudtränare.

Däremot får assisterande tränaren Alf Westerberg andra uppgifter i klubber, samtidigt som Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller blir nya assisterande tränare.

Sportchefen Mats Gren får lämna klubben och ersätts av Jonas Olsson.

– Vi är i en sportslig situation som vi tar på största allvar. Efter en ingående analys och samtal med inblandade parter har vi kommit fram till ett beslut om att göra ett antal förändringar för att uppnå de resultat som krävs under de fem matcher som återstår i allsvenskan, säger klubbdirektören Max Markusson till hemsidan.

Jonas Olsson blir sportchef tillfälligt.

– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet, vilket spelat en avgörande roll i vårt beslut, säger Max Markusson och fortsätter:

– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com