Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Lennart Johansson: "Mitt misstag att Mats Gren blev sportchef i IFK Göteborg"

Publicerad: 2018-10-09 16:17 Allsvenskan

Lennart Johansson rekommenderade IFK Göteborg att anlita Mats Gren. Något han nu menar var ett misstag.

2014 anställdes Mats Gren som ny sportchef i IFK Göteborg. Nu berättar förre UEFA-basen Lennart Johansson att han hade ett finger med i spelet.

– Mats Gren och jag hade mycket kontakt när jag levde i Schweiz, säger Lennart. Han var faktiskt en av de bästa spelarna i Grasshopper. Vi höll kontakten och jag tyckte att Göteborg gjorde ett klipp när de tog in Mats Gren, men det visade sig att lika utomordentligt bra som han var som spelare och kamrat, lika omöjlig var han som coach i Göteborg, säger han till Sportbladet och menar sportchef:

– Sportchef ja. Man ska använda riktiga beteckningar. Nä, Mats Gren var ingen framgång, det har de sagt själva allihopa att det var ett misstag och det känner jag som mitt för jag rekommenderade honom, fortsätter han.

Lennart Johansson rekommenderade Mats Gren till dåvarande klubbdirektören Martin Kurzwelly. Han känner att anställningen är hans misstag.

– Ja, mitt misstag, inte någon annans, säger Johansson till Sportbladet och förklarar varför han rekommenderade Gren:

– Han visade sådana egenskaper i klubben och schweizisk fotboll varför jag tilltrodde honom ett annat slags ledarskap än vad det uppenbarligen har varit. Jag har inga detaljer, jag vet inte var det spruckit, men han har inte levt upp till mina förväntningar och det måste jag ta ansvar för. Det var en bedömning jag gjorde som inte var helt bra.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com