Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Poya Asbaghi: "Varför kan man inte ha lite mer respekt?"

Publicerad: 2018-10-09 12:30 Allsvenskan

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi talar ut om den senaste stormen om att han ska ha fått sparken.

I går kväll gick Göteborgs-Posten ut med uppgifterna om att IFK Göteborg sparkat huvudtränaren Poya Asbaghi och assisterande tränaren Alf Westerberg.

Enligt tidningen skulle de ersättas av Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson säsongen ut. Uppgifter som IFK Göteborg dementerade en stund senare.

Asbaghi förnekade redan i går att han fått sparken. Nu utvecklas han i en intervju med GT.

– Jag har redan sagt nej till de uppgifterna. Vad mer ska jag säga? Det är inte att jag reagerar. Det är att det blir väldigt mycket uppståndelse. Jag har fått tusen samtal från vänner och familj. Då måste man förklara allting för dem. Det är saker som i slutändan kan påverka många saker i vår process. Sen är det normalt med kritik – alla har rätt till sin åsikt, säger Asbaghi till GT.

33-åringen tycker att det är märkligt att uppgifter om att han fått sparken kommit ut via media.

– Att hitta på saker om mig som person och kalla mig för "en bluff". Jag är 33 år gammal och han säger att allt jag har gjort är en bluff. Varför kan man inte ha lite mer respekt?, säger Asbaghi till GT och fortsätter:

– Jag har ett utsatt jobb. Jag tycker bara det är olyckligt när en journalist efter en match tycker att jag ska lägga ner, blir det så viktigt för den personen att visa att den har rätt. Det är samma journalist som sedan hittar på uppgifter om att jag har fått sparken. Ska det gå så långt? Att man har en åsikt men att man sedan hittar på information för att man ska förstärka sin tes.

Asbaghi har kontrakt med IFK Göteborg över säsongen 2020.

UPPDATERING 15.05: GP står på sig gällande uppgifterna om att Poya Asbaghi kommer sparkas.

Enligt tidningen har IFK Göteborg valt att snabba på processen i och med uppståndelsen, och kommer kalla till presskonferens inom kort. Där kommer förändringarna att presenteras.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com