Foto: Mathias Bergfeld/Bildbyrån

IFK Göteborg om krisen: "Vi måste fatta beslut"

Publicerad: 2018-10-08 16:39 Allsvenskan

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson medger att något måste göras för att rädda säsongen. Det är dock oklart vad.

IFK Göteborg lyckades knipa en poäng hemma mot jumbon Trelleborgs FF i slutsekunderna. Laget är dock fortsatt fast i bottenträsket.

Blåvitt har bara fem poäng ner till negativa kvalplatsen. Fem omgångar återstår. Klubbledningen har på måndagen varit i möten om framtiden, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är klart att vi har pratat mycket i olika konstellationer och det kommer fortsätta i dag (måndag) och i morgon (tisdag), både utifrån ett styrelse- och ledningsperspektiv, men även med Poya (Asbaghi, tränare) och Gren (Mats, sportchef). Det är uppenbarligen något som inte fungerar och att man inte har kommit hela vägen fram. Sedan vems fel det är, det har vi inte diskuterat. Men vad är det vi kan göra? Behöver vi göra någon förändring, i så fall gör vi rätt förändring, eller ska vi köra på?, säger Max Markusson till GP.

Diskussionerna fortsätter några dagar, men sedan måste klubben komma till skott.

– Vi måste fatta beslut. Antingen om man tror på det eller om man behöver göra en förändring, antingen lång- eller kortsiktigt, säger Markusson till GP.

Klubbdirektören vill dock inte säga vilket håll det lutar åt.

– De här samtalen måste få leda till något först. Det finns ingen idé att kommentera det för tillfället. Vi tar situationen på extremt stort allvar, givetvis. Vi försöker göra en så samlad och grundlig analys som möjligt, säger Markusson till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com