Kalle Granath.
Foto: Bildbyrån

VSK skickar hem Dantas och Jeferson - nobbar nya brassar

Publicerad: 2011-06-16 11:21 Superettan


Inför säsongen lånade Västerås SK duon Rodrigo Dantas och Jeferson från Botafogo. Nu skickas brassarna hem och klubben nobbar nya möjligheter att låna från Brasilien.

Västerås SK plockade in Jeferson och Rodrigo Dantas på lån från Botafogo. Men den förstnämnde blev svårt skadad och den andre höll inte måttet. Därför har klubben skickat hem dem till Brasilien.

Nu har VSK erbjudits nya brassar. Men valt att tacka nej till erbjudandet.

– Det stämmer att vi fått erbjudande om att ta emot brassar igen. Det skulle handla om ett antal spelare som vi fått kolla på – men vi tackar nej till det, säger sportchefen Haci Aslan till VLT.

– Vi tycker att det är väldigt kortsiktigt med lån från Brasilien och tror att våra egna spelare är tillräkligt bra för att hålla oss kvar i Superettan, fortsätter han.

Sportchefen menar att VSK inte avskräcktes av att Dantas inte höll måttet.

– Nej, vi tycker att en av dem var helt okej (Dantas) och Jeferson riktigt bra. Hade han inte gått sönder hade han gjort stor nytta.

Beslutet innebär att tränaren Kalle Granath hoppar över sin planerade scoutingresa i Sydamerika.

Ekonomin är ansträngd och det är inte alls säkert att Västerås värvar när sommarfönstret öppnar.

– Självklart tittar vi på spelare men om vi ska värva någon nu så ska det vara en långsiktig lösning. Inte något över sex månader. Och vi tycker som sagt att de spelare vi har nu är tillräckligt bra, säger Granath.

Per Gulda och Erik Biselius provtränar just nu med VSK. Men det har gått för kort tid för att tränaren ska ge något omdöme.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com