Foto: Richiardi Fotocronache/Bildbyrån

Osvaldo: "Fotbollen tog ifrån mig min frihet"

Publicerad: 2018-09-24 21:24 Italien

Den tidigare argentinske anfallaren Pablo Osvaldo talar ut om beslutet att avsluta fotbollskarriären i ett så tidigt skede.

Den korta sejouren i Boca Juniors 2016 blev Pablo Osvaldos sista anhalt i fotbollskarriären. Därefter var det dags att sadla om för att istället satsa på musiken.

Den tidigare argentinske anfallaren berättar nu varför han så hastigt bestämde sig för att lämna fotbollen.

– Fotbollsvärlden var inte längre något för mig. Cristiano Ronaldo gillar att gå hem och göra 150 armhävningar, men jag gillar att förbereda grillen. Fotbollen gav mig chansen att hjälpa min familj så att jag har råd att aldrig jobba igen, säger han till Marca och fortsätter:

– Den tillät mig att resa och lära känna nya platser och människor. Det förändrade mitt liv men tog också friheten ifrån mig, och jag kan inte ge upp min frihet. Men jag älskar fortfarande fotboll, jag tänker inte förneka det. Jag brukade röka på landslagssamlingarna med det italienska landslaget, och tränaren kunde fråga mig om en tändare.

På frågan om vilken tränare som förstod honom allra bäst svarar han:

Pochettino hade förmågan att förstå, framför allt när vi var i Espanyol. I Southampton lite mindre, kanske för att han förändrats eftersom jag var samma person som förr. Han var som en pappa för mig, men den bästa tränaren av dem alla är Antonio Conte. Han hade alltid rätt. Det kändes som att han alltid såg saker före andra.

Osvaldo har meriter från spel i klubbar som Roma, Inter, Juventus, Southampton och Porto.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com