Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

IFK Göteborgs huliganer räddade Mats Grens jobb?

Publicerad: 2018-09-24 09:49 Allsvenskan

Det är magasinet Offside som rapporterar att IFK Göteborgs sportchef Mats Gren lyckats behålla sitt jobb tack vare kontakt med huliganer.

Offside har på måndagen publicerat reportaget "Gåtan Mats Gren". Magasinet beskriver hur sportchefen kunnat rädda sitt jobb i IFK Göteborg genom nära kontakter med huliganer.

Sommaren 2017 gick huliganfalangerna Wisemen och Ultras Göteborg ut med information om att dåvarande ordföranden Frank Andersson i hemlighet försökt tvinga bort Mats Gren - som fått stor kritik genom åren.

Till slut gick Frank Andersson med på att ha ett möte med fansen på Kamratgården. Han i sin tur kallade in Mats Gren.

– Så jag gick och hämtade honom på hans kontor och när vi stod där med Wisemen och Ultras kände jag direkt att Mats inte stod upp för mig. Jag hade både utåt, i medier, försvarat Mats när spelare varit kritiska och internt försökt reparera relationer (…) Blir man konfronterad av den typen av supportrar tycker jag att det minsta man kan begära är att framstå som enade, säger Frank Andersson i reportaget.

Frank Andersson hade ännu ett möte med delar av Blåvitts huliganer tillsammans med SLO och styrelseledamoten och kassören Jakob Andreasson.

– Det var ingen som ifrågasatte det, säger Frank Andersson till Offside om mötena.

Senare under sommaren meddelade Frank Andersson att han inte skulle ställa upp till omval. Offside skriver att Mats Gren haft huliganerna på sin sida.

Sportchefen ska dessutom ha bett om tillåtelse att värva tillbaka Gustav Engvall inför den här säsongen.

– Han (Gren) sa att han bara var tvungen att höra med supportrarna först så att det var okej. Fick han ett godkännande kunde affären genomföras, säger en källa till Offside.

I samband med värvningen av Engvall uppmanade Wisemen klubbens fans att stötta övergången. Offside frågar Mats Gren om uppgifterna.

– Jag förstår att det låter väldigt dramatiskt med möten med våra supportrar, men nu sker det regelbundet och proaktivt, skriver Gren i ett mejlsvar.

Gren vill dock inte svara på om han hade kontakt med Wisemen under tiden firman tog ställning för honom istället för Frank Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com