Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Mats Gren: "Alla är missnöjda, jag också"

Publicerad: 2018-09-22 11:30 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren talar ut om sin utsatta position och kritiken som finns mot honom.

Mats Gren har varit sportchef i IFK Göteborg i 1 641 dagar. Han har fått utstå en hel del kritik genom åren, i synnerhet den här säsongen.

Men sportchefen berättar i en intervju med Göteborgs-Posten att Blåvitt räknade med ett svårt år.

– Vi visste att det skulle bli ett tufft år. Vi har bytt ut väldigt många spelare. Det har varit klara direktiv från styrelsen att vi måste bygga om truppen, föryngra och få bort kostnader. Därför har det blivit så. Vi visste att omställningen skulle bli tuff. Nu ska man inte prata om oflyt och sådant, man får vad man förtjänar, men det har varit väldigt många avgörande situationer som har gått emot oss. Och vi har varit dåliga på att stänga matcher. Utan att ta i skulle vi ha haft tio poäng till på matcher vi bara skulle ha stängt. Samtidigt: en tabell brukar aldrig ljuga, säger Gren till GP.

Mats Gren förstår att kritiken kommer i och med att laget parkerar på den nedre halvan av tabellen.

– Jag förstår att min position är utsatt och att det blir gnäll på mig när det inte blir resultat. Sedan tycker jag att det ska vara lite mer relaterat till vad som har blivit kommunicerat. Vi har kommunicerat att det kommer bli ett tufft år, att man måste ha lite tålamod och att vi kommer ligga i mitten av tabellen. Nu ligger vi under det och alla är missnöjda, jag också, säger han till GP.

Sportchefen medger att han vid ett tillfälle var nära att säga upp sig.

– Det var en situation som gjorde det hela. Det var en dag där jag frågade mig själv: "Är det värt det?", säger han till GP och fortsätter:

– Jag brinner för Blåvitt. Jag brinner för att åstadkomma något och inte bara helt plötsligt kasta in handduken. Jag skulle aldrig kasta in handduken i ett sådant här läge, jag skulle hellre göra det om vi har vunnit ett SM-guld och säga: "Nu lämnar jag över något som är jävligt bra". Det är inte min stil att säga: "Nu skiter jag i det här". Det är emot mina principer.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com