Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Joel Asoro: "Därför tackade jag nej till Tottenham"

Publicerad: 2018-09-08 11:12 Utlandsproffs

Den svenske anfallaren Joel Asoro tackade nej till Tottenham för spel i Championship med Swansea. Nu berättar han om sitt beslut.

Joel Asoro, 19, hade ett år kvar på kontraktet när Sunderland trillade ur Championship, och i juli stod det klart att karriären skulle fortsätta i Swansea under managern Graham Potter.

Men det fanns anbud från klubbar högre upp i seriesystemet. I en intervju med Sportbladet berättar U21-landslagsmannen att han tackade nej till bland annat Tottenham.

– Jag hade ganska många klubbar att välja mellan men jag tyckte att det var viktigt att välja ett lag där jag hade bättre chans till speltid. Jag är ung och jag behöver spela så mycket som möjligt. Jag säger inte att det bara var så enkelt och därför jag gick till Swansea – jag måste jobba hårt och prestera där för att få spela också, säger Asoro till Sportbladet och fortsätter:

– Vi hade suttit och pratat med Tottenham och de sa att de inte kunde lova något när det gällde speltid: ”Han får kriga om sin plats som alla andra unga” och då kände jag att jag inte kunde göra det valet.

Den unge anfallaren medger att Potter var en bidragande orsak till att valet föll på Swansea.

– Med en svensk tränare så kände jag att vägen till spel nog skulle bli enklare. Potter visste vem jag var och jag visste vem han var sedan flera år tillbaka och att han var en bra tränare.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com