Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

"Hade bud som var större än Alexander Isaks"

Publicerad: 2018-08-24 13:09 Allsvenskan

Saman Ghoddos är såld till franska Amiens. En affär som värderas till uppemot 55 miljoner inklusive bonusar. Men det kunde blivit mer.

Östersunds FK har sålt Saman Ghoddos, 24, till Amiens. Enligt SportExpressen landar prislappen på omkring 40 miljoner kronor plus 15 miljoner i bonusar.

Dessutom har ÖFK fått en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Klubbens ordförande Daniel Kindberg menar dock att Ghoddos kunde ha sålts för mer än 90 miljoner.

– Vi hade ett bud som var såpass stort att summan hade varit större än den som Alexander Isak gick för i alla fall, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Vi hade bud som var betydligt mer attraktiva, men det här är ett jättebud och det är ingen direkt felaktig spekulation att det är den tredje största transfern från Sverige.

Ghoddos ville till Amiens, vilket innebär mindre pengar till ÖFK, men Kindberg är inte besviken.

– Jag kan aldrig bli besviken på Saman för de val han gör. Han är en stor människa och vi har en fantastisk relation. Vi fick mycket slantar ändå, så vi ska inte gnälla, säger han till SVT Sport.

– Jag är väldigt stolt över de mogna övervägandena han gör. Men han är saknad som den fotbollsspelare och människa han är, fortsätter Kindberg.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com