Foto: Bildbyrån

Officiellt: IF Elfsborg värvar Obasi och Boysen

Publicerad: 2018-08-11 22:32 Allsvenskan

IF Elfsborg har gjort klart med anfallaren Chinedu Obasi och yttern David Boysen, bekräftar klubben på sitt officiella Twitterkonto.

Chinedu Obasi, 32, återvänder till den allsvenska fotbollen, men den här gången blir IF Elfsborg hans nya klubbadress.

Utöver den tidigare AIK-anfallaren har Boråsklubben även gjort klart med värvningen av yttern David Boysen, 27.

Dansken kommer närmast från spel hos israeliska Beitar Jerusalem. Tidigare har han representerat bland annat Roda JC och Lyngby BK.

– Vi är glada att Edu & David ansluter till vår trupp. David har skrivit på för 1,5 plus 1,5 år medans Edu kommer till att börja med spela säsongen ut, säger Stefan Anderasson till klubbens hemsida.

Obasi med sina första ord som Elfsborg-spelare:

– Jag såg det här som ett bra äventyr. Jag förstår att klubben inte är där den vill vara, så mitt mål är att göra precis det som mina lagkamrater slåss för, att ta oss tillbaka till där vi ska vara. Stefan Ishizaki har pratat gott om klubben och tillsammans med Stefan Andreasson och Sune Lundqvist har de haft en stor inverkan på mitt beslut att komma till Elfsborg, säger han.

Boysen gläder sig över det faktum att han har fått chansen att komma till Elfsborg.

– Jag vill tacka klubben för att de tror på mig och jag är så glad över att vara här. Jag är också glad över tålamodet jag har haft under transferfönstret, och det slutade precis som jag ville. Nu är jag redo för en ny utmaning och jag är förväntansfull inför att hjälpa laget, berättar han.

Båda spelarna ansluter som bosman.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com