Foto: Bildbyrån

Officiellt: Peter Gwargis klar för Brighton

Publicerad: 2018-08-09 18:19 Superettan

Jönköpings Södras jättetalang Peter Gwargis, 17, lämnar för en Premier League-klubb.

Brighton & Hove Albion bekräftar på sitt officiella Twitterkonto att Peter Gwargis, 17, värvas från Jönköpings Södra i Superettan. Jättetalangen har signerat ett treårskontrakt med Premier League-klubben.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Peter till klubben. Han kommer komplettera alternativen vi redan har i U23-truppen, samtidigt som han fortsätter sin egen utveckling, säger Simon Rusk till hemsidan och fortsätter:

– Peter har gynnats av att spela seniorfotboll i Sverige under de senaste åren, och han kommer nu att ta sig an en annan utmaning med oss i Premier League 2.

J-Södra bekräftar också övergången på sin officiella hemsida.

– Jönköpings Södras inställning är att föreningen så länge det är möjligt ska behålla sina unga, lovande spelare för mångårigt spel i representationslaget, säger sportchefen Andreas Jankevics och fortsätter:

– I den uppkomna situationen finns en möjlighet för Peter att ta nästa steg i sin karriär och utifrån det har övergången genomförts. Vi är tacksamma för den tid Peter var i Jönköpings Södra och är glada över att en av bygdens spelare tar steget över till Premier League.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com