Foto: BK Häcken

Officiellt: Joona Toivio klar för BK Häcken

Publicerad: 2018-08-06 13:59 Allsvenskan

Djurgårdens tidigare mittback Joona Toivio återvänder till Sverige. Han har skrivit på för BK Häcken.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att Joona Toivio, 30, är klar för klubben. Han ansluter som bosman från polska Termalica Nieciecza.

– Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga, säger sportchefen Sonny Karlsson till hemsidan och fortsätter:

– Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning väckte oss lite grann att vi behöver titta längre fram. Vi har ingen mittback på kontrakt efter 2019 idag.  Vi har en del spelare som vi har förlängningsdiskussioner med men det här kunde vi inte låta bli. Detta kontrakt är skrivet till 2021 och det är vi väldigt glada för. Det är extremt roligt att få den kvaliteten på både människa och spelare.

Joona Toivio ser framemot att spela för Häcken.

– Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt, säger han till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com