Foto: Tim Groothius/Bildbyrån

Kroatiens förbundskapten efter finalförlusten: "Kanske den bästa matchen vi spelat"

Publicerad: 2018-07-15 21:41 VM 2018

Kroatien tog sig till sin första VM-final någonsin och drömde om guldet. Men Frankrike ville annat och vann finalen med 4-2. Trots förlusten var Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic inte allt för besviken.

Fotbolltransfers.com som var på plats ikväll på Luzhniki-stadion där finalen mellan Frankrike och Kroatien spelades. En final som skulle visa sig bli den målrikaste sedan 1958 i Sverige.

På presskonferensen efter matchen ger Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic sin syn på resultatet, 4-2 till Frankrike.

– Först måste jag gratulera Frankrike till deras VM-guld. Vi spelade bra och kontrollerade matchen men sen kom ett självmål från en fast situation. Vi kom tillbaka och dominerade men sen tilldelades straffen. Jag vill inte kommentera domaren men jag vill ända säga en mening om det, säger han och forsätter:

– I en VM-final ger man inte en sån straff, men det förminskar inte på något sätt Frankrikes vinst. Kanske hade vi lite otur idag, de första fem-sex matcherna hade vi tur, men inte idag. Jag måste gratulera mina spelare för deras match, kanske den bästa matchen vi spelat i turneringen. Vi kontrollerade matchen men släppte in mål. Mot ett så starkt lag som Frankrike får man inte göra misstag. Vi är lite ledsna men vi måste vara stolta också över det vi gjort.

När matchen var över samlades alla de kroatiska spelare på plan och förbundskaptenen avslöjar vad han berättade för laget.

– Jag sa till dem att vi har gett allt vi har och man måste vara stolt över det man gjort. Om någon erbjöd oss att komma tvåa innan turneringen så hade det varit fantastiskt men utvecklingen som har skett i turneringen och med tanke på finalen har det funnits en känsla av sorgsenhet. Jag sa till dem att vi inte har något att vara ledsna över. Ibland förlorar man i fotbollen, det är oundvikligt.

Kroatiens mittfältsstjärna och lagkapten Luka Modric blev utsedd till turneringen spelare.

– Vi är väldigt glada över att Modric vunnit guldbollen i VM, välförtjänt, och han har spelat väldigt bra fotboll, säger Dalic.

Zlatko Dalic tog över jobbet i Kroatien så sent som i oktober 2017 och såg till att laget tog sig till VM. Om det blir en fortsättning återstår att se. Han är inte redo att ta beslut än gällande sin framtid.

– Det jag är redo för just nu är lite vila. De senaste två månaderna har vi jobbat väldig. Det har varit en väldigt tuff period men det har varit fint att få jobba med grabbarna. Jag är väldigt glad över att få ha jobbat tillsammans och att vi slutade på en andraplats. Jag tar en timeout nu och andas ut lite. Jag tar aldrig snabba beslut. Just nu tänker jag inte på något annat än att åka hem och vila.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com