Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Hugo Lloris: "I morgon spelar vi den viktigaste matchen i våra karriärer"

Publicerad: 2018-07-14 18:09 VM 2018

I Frankrike firas redan VM-guldet. Men lagkaptenen Hugo Lloris manar till lugn. "Vi möter ett högkvalitativt motstånd", säger målvakten.

Belgien slog England med 2-0 i dag och reser hem från VM i Ryssland med bronsmedaljen. I morgon väntar den sista och största matchen: finalen. Frankrike ställs mot Kroatien. 

I Frankrike har många tagit ut segern i förskott, förklarar en fransk journalist på dagens presskonferens. Men det är inget lagkaptenen Hugo Lloris låter påverka laget.

– För att vara ärlig är vi i vår bubbla. Men vi är långt ifrån att tänka att vi redan vunnit guld. Vi kommer möta att högkvalitativt lag i morgon, och det motståndet förtjänar lika mycket beröm som oss, för de har också nått finalen, säger målvakten på presskonferensen.

– Det laget har visat sitt värde, sina fysiska och mentala kvalitéer. Vi kommer återigen behöva ett fantastiskt franskt lag för att vinna, fortsatte Lloris.

Lloris betonar att Kroatien blir en väldigt svår nöt att knäcka på söndagen.

– De har lyckats kvalificera efter tre förlängningar i rad nu. Det finns något speciellt i det laget. De har också en otrolig kollektiv styrka. Vi har stor respekt för dem. Vi behöver prestera på hög nivå och leverera en perfekt match för att vinna, säger han.

För två år sedan förlorade Frankrike EM-finalen mot Portugal. Många spelare har dock bytts ut sedan dess.

– Jag tycker att vårt lag är rätt lugnt. Jag vet inte om vi inser hur långt vi har kommit, men det är bättre så. Vi har haft en inre styrka från början av mästerskapet att vi kan övervinna alla utmaningar, säger Lloris.

– I morgon kommer det vara den viktigaste matchen i våra karriärer. Det blir en speciell match eftersom det är en VM-final och vi måste hålla oss i vår bubbla för att fokusera på slutmålet, avslutar han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com