Foto: Kai Pfaffenbach/Bildbyrån

England utslaget men hoppfullt om framtiden: "Vi är med och utmanar igen"

Publicerad: 2018-07-12 02:49 VM 2018

England tog ledningen men Kroatien kom tillbaka och vann semifinalen efter förlängning. En besviken Harry Maquire ser ändå fram emot kommande bronsmatch och mästerskap.

– Just nu är det blandade känslor. Vi är väldigt stolta som lag, så långt som vi har kommit, men just nu är vi väldigt besvikna. Vi kände att vi hade en väldigt bra chans att nå VM-finalen. Det finns säkert de som kanske säger att vi inte kommer att vara i närheten av en final igen, men vi måste ta vår chans när vi får den och det är vi besvikna över, sa Harry Maquire i mixade zone efter matchen, som Fotbolltransfers.com närvarade vid.

För England väntar nu istället en bronsmatch mot Belgien på lördag kväll.

– När man förlorar i semifinalen är det svåraste att förbereda sig inför nästa match, framförallt när det är bara två dagar kvar dit. Det kommer bli svårt men vi känner att vi verkligen vill det, vi får prestera och försöka ge fansen något mer att vara stolt över.

Succébacken, som var den som skickade ut Sverige ur turneringen med sitt nickmål, ser ljust på framtiden för det engelska landslaget, som haft ett av VM:s yngsta lag.

– Det här är ett väldigt ungt lag. Vi kommer att försöka bygga upp och växa tillsammans. Men en sak är säker, vi känner att vi är tillbaka och utmanar igen, sa Maquire och fortsatte:

– Även stödet vi fått från fansen har varit otroligt. Att förlora semifinalen med 1-2 i en match där vi känner att vi hade tillräckligt i oss för att vinna den och stödet vi fick av fansen trots det var otroligt. När vi inledde turneringen var ett av målen att se till att i slutet av turneringen att de skulle vara stolta över oss. Det var huvudmålet och vi känner att vi gjort det, även om vi är besvikna i dagsläget.

Han passade även på att hylla Englands förbundskapten Gareth Southgate.

– Det är väldigt bra att spela för en tränare som Gareth Southgate. Förtroendet han ger laget, hans ledningsförmåga och han är väldigt tuff också. Han ger oss självförtroende och hopp om att vi kan gå ut och spela så bra som bara vi kan.

Harry Maquire tror att laget kan lära sig vissa saker från dagens motståndare.

– Jag tror att Kroatien har alla chanser att vinna VM-finalen mot Frankrike. Det är ett topplag, med ett riktigt bra mittfält som vi såg ikväll. Deras förmåga att kunna hålla i bollen under press är på en väldigt hög nivå, det är kanske något vi kan lära oss av och förbättra i vårt spel.

Efter den här turneringen återstår det att se om Leicester City kan behålla den 25-årige mittbacken. Flera storklubbar ryktas vara intresserade av Harry Maguire. Tottenham är ett exempel.

– Jag försöker hålla fötterna på jorden så för mig personligen kommer jag inte att förändras. Jag går hem och fortsätter att göra det jag gjort innan, avslutade han.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com