Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Jan Vertonghen: "Jag är stolt över det här laget"

Publicerad: 2018-07-11 00:24 VM 2018

Frankrike gick segrande ur den första semifinalen och är därmed klart för final. Belgiens mittback Jan Vertonghen berömde efteråt både sitt eget lag men även motståndarna.

Fotbolltransfers.com var på plats när Frankrike besegrade Belgien med 1-0 efter ett nickmål av mittbacken Samuel Umtiti. På mixed zone efter matchen stannade Jan Vertonghen upp och svarade på frågor.

– Jag är besviken nu men är fortfarande stolt över det vi gjort, sa Tottenham-backen.

Inledningsvis var det jämt och båda lagen skapade en del chanser men Frankrike tog över allt mer och i andra halvlek blev det snabbt tydligt hur denna match skulle sluta. Belgien hade svårt att komma till bra lägen och Frankrike försvarade sig väl.

– Vi visste att det skulle bli svårt att besegra dem. Vi hade ett par chanser men mot det här franska laget måste man göra mål och det gjorde vi inte. De har bra mittbackar, N’Golo Kante, Paul Pogba och Blaise Matuidi framför dem och de är väldigt bra defensivt, sa Vertonghen.

En som gjorde det väldigt svårt för det belgiska försvaret idag var Kylian Mbappe. Med sin snabbhet och teknik utmanade han ständigt belgarna. Jan Vertonghen medger att de hade det kämpigt mot den franska anfallsstjärnan.

– Defintivt, Mbappe har stora kvalitéer och är en fantastisk spelare.

Imorgon får vi reda vem som får möta Frankrike i finalen. Då möts Kroatien och England i Moskva.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com