Foto: Bildbyrån

Officiellt: Adama Guira klar för Djurgårdens IF

Publicerad: 2011-06-01 21:09 Allsvenskan

Djurgårdens IF har gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om provspelande Adama Guira. Den burkinske landslagsmittfältaren har skrivit på för säsongen ut med option på tre år till.

23-årige Adama Guira har skrivit på för Djurgårdens IF, meddelar klubben på sin officiella hemsida.

– Vi har rekryterat Adama av flera olika anledningar. Den viktigaste anledningen är att vi tycker att det är en spelare som är intressant både på kort och lång sikt. Så när vi fick möjligheten att skriva ett kontrakt på säsongen ut så får vi en spelare som kan konkurrera om en startplats direkt på det centrala mittfältet, säger Magnus Pehrsson

– Men vi får också en möjlighet att utvärdera honom ordentligt om det är en spelare som ska vara med på längre sikt. Så det har blivit en alldeles utmärkt lösning som inte är så betungande ekonomiskt heller, fortsätter han.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut med en option på förlängning till 2014. Mittfältaren blir spelklar i samband med att transferfönstret öppnar 1 augusti.

– Han kommer ju att komma hit redan i slutet av juni vilket gör att han har drygt fyra veckor på sig att integreras i gruppen och i vårt sätt att spela och träna. Det innebär att han ska kunna prestera direkt när transferfönstret öppnar, vilket har varit en avgörande del i beslutet, säger Pehrsson.

Adama Guira kommer närmast från spanska Logroñes.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com