Nahir Besara.
Foto: Bildbyrån

Besara och Ishak talar ut om intresset, Norling och MFF

Publicerad: 2011-05-26 20:19 Superettan


Assyriskas klubbchef Aydin Aho har avslöjat för fotbolltransfers.com att det finns ett stort intresse för klubbens talanger. Nu talar Nahir Besara och Mikael Ishak ut om intresset, Rikard Norlings betydelse och att Malmö FF lockar.

Redan som 17-åring debuterade Nahir Besara i Superettan för Assyriska FF. Nu, tre säsonger senare, är den centrala mittfältaren given i startelvan.

Och med massvis med pojk- och juniorlandskamper på meritlistan är han eftertraktad på transfermarknaden.

Assyriskas klubbchef Aydin Aho avslöjade tidigare idag för fotbolltransfers.com att det så sent som i måndags fanns representanter från en klubb i Serie A för att titta på lagets talanger. Besara en av dem.

– Jag har hört om intresse från Allsvenskan, men just Serie A har jag inte hört. Jag har även hört en del rykten om utlandet men man vet aldrig vad som är sant, säger Nahir Besara till fotbolltransfers.com.

En annan som är ett hett byte är 18-årige anfallstalangen Mikael Ishak. Men det är ingen nyhet. Han är också medveten om att scouter ofta är på plats i Södertälje Fotbollsarena.

– Det är klart man tar åt sig det och det är ett tecken på att det går åt rätt håll, men man måste fortfarande vara ödmjuk och spela för sin klubb. Fortsätter man prestera kommer det, säger Mikael Ishak till fotbolltransfers.com.

Varken Besara eller Ishak har formellt en agent – men båda samarbetar främst med Martin Dahlin.

– Martin håller på och fixar något nu, det är förmodligen i både Allsvenskan och i utlandet, säger Besara.

20-åringen är dock medveten om att det bästa för hans utveckling vore att testa på spel i Allsvenskan innan han tänker på utlandet.

– Man säger aldrig nej till utlandet, men det kanske är bäst att ta steget till Allsvenskan först. Går inte Assyriska upp i år, så är det nog dags att ta nästa kliv, säger Besara till fotbolltransfers.com.

Samma sak gäller för Mikael Ishak. En fortsättning i Assyriska hänger på om laget tar sig upp i Allsvenskan.

– Jag har mognat jättemycket sedan i höstas i både mitt spel och som person. Skulle vilja ta ett steg till, som jag känner att jag är redo för, säger Ishak.

Och steget till Allsvenskan är inte långt bort.

– Man har hört från ett par klubbar i Allsvenskan. Martin ringde för några dagar sedan och sa att det finns intresse, men han tycker inte att jag ska gå mitt i en säsong, säger Ishak.

– Jag har haft en tränare som älskat mig, nu är han borta. Vet inte hur det blir, fortsätter han.

Just Rikard Norling har haft en stor betydelse för den unga duons utveckling. Det är tydligt att tränaren har en speciell plats i deras hjärtan.

– Rikard har påverkat mig väldigt positivt, hjälpt till med mycket detaljer, gett mig mycket självförtroende och uppmanat mig till att våga göra det jag trott på och det jag själv vill göra. Han har också gett mig mycket speltid. Jag önskar honom all lycka i Malmö, säger Besara.

– Känns oerhört tungt faktiskt att Rikard försvunnit, när ingen trodde på mig så var han den ende och flyttade upp mig, gav mig chansen och pushade mig. Oerhört tungt för min del, men det påverkar inte mitt spel i Assyriska. Klart man har det i tankarna, tillägger Ishak.

Är Rikard Norling den störst bidragande faktorn till att du blivit den spelaren du är idag?

– Ja. Jag skulle kanske gå upp det här året. Men han tog beslutet att flytta upp mig redan i fjol. Så ja, svarar Ishak.

– Jag vill att han ska fortsätta jobba med talanger, han utvecklar dem på bästa sätt. Önskar honom lycka till från hela mitt hjärta, fortsätter han.

Även Nahir Besara beklagar sig över att ha tappat Norling till MFF.

– Det är väldigt tråkigt att han går, det är en av Sveriges bästa tränare utan tvekan. Det är en stor förlust för oss spelare och hela föreningen, säger han.

Då är frågan – om MFF ringer och vill ha er - lockar det?

– Man skulle aldrig säga nej till MFF, de är bland Sveriges största klubbar. De spelar fin fotboll, bra klubb och kvalar in till Champions League, säger Besara.

Även Mikael Ishak lockas av tanken - även om han tråcklar fram svaret.

– Inte hört något.  Jag vet inte, man vill inte uttala sig fel. MFF är en av Sveriges största klubbar, så klart det lockar, säger han.

Det återstår att se om Rikard Norling försöker locka över sina talanger till sin blivande klubb. Faktum är att han fortfarande är tränare i Assyriska - fram till på söndag.

Nahir Besara och Mikael Ishak har kontrakt till 2013 och värderas av fotbolltransfers.com till 1,7 respektive 3,2 miljoner kronor.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com