Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Officiellt: Adam Lundqvist klar för Houston Dynamo

Publicerad: 2018-04-26 18:16 Allsvenskan

IF Elfsborg bekräftar att ytterbacken Adam Lundqvist lämnar för spel i Major League Soccer och klubben Houston Dynamo.

IF Elfsborg meddelar på sin officiella hemsida att Adam Lundqvist, 24, lämnar för spel i Houston Dynamo.

– Det känns fortfarande lite overkligt att jag ska flytta till USA och spela i MLS, men det är samtidigt en fantastisk känsla. Det är en spännande och häftig utmaning som väntar mig, och att få leva i USA är något som jag alltid varit väldigt intresserad av. Samtidigt är det såklart ett tufft beslut att lämna Elfsborg som har betytt så otroligt mycket för mig genom åren, säger Lundqvist till hemsidan.

– Det var jobbigt i morse när jag pratade inför alla i Elfsborg om att jag ska lämna. Den här föreningen och alla människor i den har verkligen blivit som min familj de senaste sju åren, och Elfsborg kommer naturligtvis alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag blev vuxen och en riktig fotbollsspelare, fortsätter han.

Klubbchefen Stefan Andreasson kommenterar försäljningen av Adam Lundqvist.

– Adam har sedan han kom till oss från Nyköping 2011 haft precis den utvecklingen vi önskar. Han har varit tongivande och bidragit på bästa sätt i våra U-lag och sedan tagit en fast startplats i vårt representationslag som gjort att han representerat både U21– och A–landslag för Sverige, säger han till hemsidan.

– Efter att värderat Houstons erbjudande och Adams egen vilja så har vi accepterat övergången och önskar Adam lycka till i sin fortsatta karriär och tackar för allt han gjort i den gula tröjan, fortsätter Andreasson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com